Estrada adverteix que la CUP podria trencar el seu acord amb ERC si “estabilitza” l’Estat

Condiciona donar suport als pressupostos a apostar per la confrontació: "Si no, que es busquin altres socis"

La diputada de la CUP al Parlament Laia Estrada ha advertit a ERC del risc que es podria trencar l’acord de governabilitat que van signar si la seva voluntat és “estabilitzar” l’Estat i no aposta per la via de la confrontació que van pactar. “El que no farem és facilitar la governabilitat a Catalunya perquè es faciliti la governabilitat en l’Estat. No volem ser crossa d’aquest procés d’estabilització“, ha destacat en una entrevista a Europa Press.

Encara que no dóna per tancat l’acord, no li agrada per on s’està avançant, i ha afegit que el que van signar “no és un acord d’estabilitat de dos anys” sinó un document que els compromet a donar estabilitat en la mesura que es compleixi el seu contingut. Segons Estrada, hi haurà diferents escenaris i situacions que requeriran una avaluació contínua d’aquest acord per a veure si la CUP continua facilitant la governabilitat a ERC i Junts, socis del Govern.

Veuen avenços en la part programàtica de l’acord en matèria de serveis públics, drets socials, ambiental i laboral, però els preocupa el vessant estratègic del pacte, que preveia “un enfocament de legislatura de confrontació amb l’Estat, compatible amb què ERC continués explorant la seva aposta per la taula de diàleg”.

Crítiques a Aragonès

“No tenen molta concordança amb aquest enfocament de confrontació les escenificacions que hem vist del president assistint a esdeveniments amb la patronal espanyola, el rei i amb el president del govern espanyol”, ha lamentat. Així, considera que en les primeres oportunitats que hi ha hagut per a dur a terme “una confrontació, un xoc de legitimitats o de sobirania amb l’Estat, no s’ha produït”, i ha posat com a exemple el suport in extremis d’ERC al decret llei dels interins del Govern o la posició dels republicans en matèria d’energies renovables.

Pressupostos

Estrada ha condicionat el suport de la CUP als pressupostos catalans de 2022 a l’enfocament que es doni a la legislatura i als números que els presentin, però ha deixat clar que no tenen cap obligació de votar a favor. La diputada ha explicat que podran donar suport als comptes si el Govern cerca la confrontació amb l’Estat i l’avanç del procés d’independència i si respon a les necessitats socials i a la millora de les condicions materials de la majoria de la població: “Si és així, allí estarem. Si és per a fer el contrari, amb nosaltres no poden comptar. No volem que comptin amb nosaltres, que es busquin altres socis”.

Sobre si estan disposats a negociar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), l’ha rebutjat perquè “significarà tenir un paper de facilitar l’estabilitat de l’Estat”.

Comentaris

  Maria 21/08/2021 2:51 pm
  Ostia, Estrada! Vols que et deixi les ulleres? Qui apuntala l'estat espanyol? Doncs els vostres amics d'E.. Però ja fa dies, eh! Deixeu de dir ximpleries i tracteu a la gent de forma adulta, si us plau.
   Doctor Strangelove 21/08/2021 3:45 pm
   Senyora, amb les rucades que escrius,com vols que et tractin, melona? Doc.
    Estel de tramuntana 21/08/2021 5:07 pm
    Doctor, prenguis la pastilleta.
  Eclestone 21/08/2021 5:10 pm
  Qui amb 2 dos dits de front vol i busca la confrontacio?? Nomes el tipic quinqui de l'escola o la discoteca que va buscant brega, en això ens volem convertir??
  ciutadà 21/08/2021 5:21 pm
  Hi han cases de barrets molt més decents que els parlaments català i espanyol.
  Pepet 21/08/2021 5:26 pm
  Aquesta paia no rutlla gens bé. Diu moltes bestieses i fa un discurs completament absurd. Algú sap si té algun problema?
   MHP 21/08/2021 9:31 pm
   Algunn problema, no, bastants, es una acapradora
  JORDI GUIMET 22/08/2021 12:08 pm
  Estem envoltats de traidors i incapacitats que no engegaran la Rpública del 20/10/17 perque volen mès Estatuto español amb ER al capdavant
  FRANK 22/08/2021 1:02 pm
  De moment no se sap res de l´Anna Gabriel? No es pot contactar amb el seu exili a un pais anticapitalista?

Nou comentari