El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Estrada acusa la Generalitat de negociar l’ampliació de l’aeroport “d’amagades”
  • CA

La diputada de la CUP al Parlament Laia Estrada ha acusat a la Generalitat de negociar l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat amb el govern espanyol “d’amagat i enmig de les vacances”. Ho ha dit en una entrevista d’Europa Press, en preguntar-se-li per la reunió sobre l’ampliació de l’Aeroport entre el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i la ministra de Transports, Raquel Sánchez, a Madrid a principis d’agost.

Estrada ha criticat que el Govern estigui negociant aquest projecte amb el govern espanyol perquè, al seu judici, la legislatura havia de ser de confrontació amb l’Estat, i creu que l’ampliació de l’Aeroport implica el “retorn del ‘peix al cove”, en al·lusió a la política durant els anys de govern de Jordi Pujol d’anar aconseguint competències.

Per a Estrada, l’ampliació de l’Aeroport és un projecte “només d’interès espanyol” ja que la matèria aeroportuària és competència del govern espanyol i no de Catalunya, afirma. A més, segons ella, aquesta operació no respon a les necessitats i prioritats en infraestructures que té Catalunya, que creu que té un dèficit en aquest sentit i que s’està produint un “greuge territorial”.

“Es destinen 1.700 milions d’euros per a ampliar l’Aeroport i connectar Reus amb Girona via alta velocitat, però en canvi resulta que en matèria ferroviària es requereixen infraestructures, que quedarien pendents si es fes”, ha incidit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a agost 22, 2021 | 12:43
    Doctor Strangelove agost 22, 2021 | 12:43
    A veure senyora Estrada Cañón (amb Ñ) catalana de no soca-rel i filla de sindicalista. Lliçons de genteta com tu als catalans de veritat cap ni una. Tens sort que tot el que no serveix va cap al parlament amb un bon sou, aprofita-ho perquè quan s'acabi aquest xollo probablement hauràs d'estar demanant! Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa