El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Estela promet als comandaments que “ningú no anirà lluny de casa”
  • CA

Presentació oficial del nou cap dels cos dels Mossos d’Esquadra davant l’estat major de la policia de la Generalitat. El comissari Josep Estela, acompanyat del seu sanedrí format pel comissari Eduard Sallent i la intendent Rosa Bosch, així com la portaveu Montse Escudé, s’han dirigit en una trobada al complex Egara aquest matí als comandaments territorials i generals per explicar-los el seu projecte policial i de gestió. I un avís de serenor: “ningú no anirà lluny de casa ni tampoc de les seves competències com s’ha fet altres vegades”. Una divisa per marcar distàncies amb els seus antecessors tot i que ha fet una lloança del major Josep Lluís Trapero i els seus predecessors.

Segons fonts dels participants, mentre Estela es presentava i explicava el seu treball, els dos puntals de la nova Prefectura paraven l’orella a primera fila: els comissaris David Boneta, responsable de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial i el comissari Xavier Porcuna, Comissari Superior de Coordinació Central. De fet, el dia de la presentació tots eren per la conselleria. El nou cap ha emfatitzat que vol fer canvis amb el “màxim respecte i consideració cap els comandaments”. De fet, s’ha compromès a ser “curós amb les formes i respectar les persones que estan dirigint la policia”.

Com a línies mestres ha subratllat, en un llenguatge més clar que a la roda de premsa, el “treball en equip” que s’ha de constatar en una estructura que “si bé és piramidal ha de ser més baixa”. En aquest marc contempla implementar dinàmiques de treball que facilitin els trasvàs d’informació entre comandaments per prendre decisions. Estela ha insistir que vol “aprofitar la maduresa dels comandaments” i tenir present que cal “prendre decisions a prop de la qüestió sobre la que cal decidir”. Així ha apostat per la territorialitat. De fet, ha utilitzat -com va fer en la roda de premsa de dilluns a Interior- el verb “empoderar” per referir-se al nou paper que tindran els comandaments territorials.

En aquest camí, Estela ha avançat que vol “potenciaciar els cap de regió amb més responsabilitat i capacitat de decisió”. Un dels camins és “equilibrar la interacció entre els serveis centrals i el territori i evitar que uns tinguin preponderància sobre l’altre”. Una demanda històrica de l’estructura territorial de la policia de l’administració autonòmica.Estela ha remarcat molt la cultura d’una “policia de proximitat” per aprofitar la capil·laritat del territori. Una funció que també vol dur a terme amb els canvis estructurals del cos i de les comissaries.

Per altra banda, ha reclamat enfortir les relacions amb la Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia i les policies locals i guàrdies urbanes. En aquest punt ha esperonat a aconseguir una policia de Catalunya. “Sobretot hem de mantenir la normalitat de la cooperació”, ha conclòs. Per la seva banda, Eduard Sallent, ha esbossat el seu pla per “ajustar la cultura corporativa del cos i la seva modernizació”. Sallen obsessionat amb la seguretat pública, la ciberintel·ligència i la informació ha reclamat un model que s’identifiquin més “amb la societat actual” i poder encarar millr els “nous entorns” i els “nous reptes de la seguretat”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a desembre 22, 2021 | 21:11
    Luisnomeacuerdo desembre 22, 2021 | 21:11
    Mortadelo este se acabará estrellando. Al tiempo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa