Esquerra Verda pren el relleu d’ICV per integrar-se dins Catalunya en Comú

La formació ecosocialista i ecofeminista reuneix un miler de persones en la seva primera assemblea telemàtica

ICV ha culminat la seva refundació. Aquest dissabte ha començat l’assemblea telemàtica d’Esquerra Verda (EA), el nou partit que pren el rellei de l’extinta Iniciativa, en una trobada que ha aplegat més d’un miler de persones. Segons un comunicat del nou partit, la fundació culminarà el 20 de març, quan s’escollirà la primera direcció d’EA, que es presenta com el “referent” del Partit Verd Europeu a Catalunya. Esquerra Verda es funda amb l’explícit compromís de reforçar la “construcció” de Catalunya en Comú i d’enfortir la presència institucional de l’espai dels comuns, especialment a escala municipal. Així ho diu el manifest fundacional: “Una de les principals prioritats de l’Esquerra Verda és l’enfortiment del projecte de Catalunya en Comú així com de les candidatures i grups institucionals d’En Comú Podem”.

Dirigents de l’extinta ICV com David Cid, Marta Ribas o Ernest Urtasun podrien tenir pes en l’estructura d’aquest nou partit.La formació ecosocialista i ecofeminista també compta amb militants del PSUC, vol liderar l’ecologisme polític i enfortir l’espai dels comuns. Avui també debat els estatuts i el manifest polític, abans d’escollir dissabte que ve els òrgans de direcció Es podran presentar candidatures fins el mateix dia. La mesa de l’assemblea fundacional d’EA l’ha presidit l’exdiputada i qui va ser vicepresidenta i portaveu d’ICV, Laia Ortiz, i hi han format part Anna Martin, Manel Pérez, Arnau Martí i Mireia Marin.

Esquerra Verda es presenta com un partit “democràtic, d’esquerres, ecologista, catalanista, republicà, feminista, municipalista i internacionalista”. “Els homes i dones d’Esquerra Verda fan seva la cultura política i la tradició de lluita i de govern de l’esquerra catalana, de l’ecologisme, del feminisme i del moviment obrer, representats en la trajectòria d’ICV, el PSUC i l’Entesa dels Nacionalistes d’Esquerra (ENE)”, segons l’article 1 dels estatuts debatuts avui.

Comentaris

  Fa pudor! 14/03/2021 1:01 pm
  ICV?? no eren aquells que tenien un deute de 10 Milions d'euros?? O potser ja els hi han "perdonat".... A canvi de què???
  Pot ser bo per Catalunya, en general 14/03/2021 12:24 pm
  Ho trobo molt interessant perquè el model d'esquerra catalanista ha de recuperar força dins els Comuns, que cada cop està més espanyolitzat (que paradoxalment això vol dir més de "dretes"). Ara bé, tot això, si no hi formen part les velles glòries d'ICV, és clar. Gent com l'Urtasun tenen un tarannà menys rabiós i de menys odi al pròxim. I sobretot, menys ànsies de superioritat moral, és a dir, més EUROPEUS i no anclats en temps de la Transició.
  RAMON A 14/03/2021 11:53 am
  A veure si ens podem col locar en algun lloc i a viure.Potser el Bou us pot col locar en algun forn a despatchar
  Bot 14/03/2021 9:43 am
  Els jesuïtes sempre disfressats d’alguna cosa.
  Observador 14/03/2021 8:05 am
  ¡Només una cosa és certa en el seu discurs: estan molt verds. I no crec que tinguin ttemps de madurar.
  Adela Garcia 14/03/2021 5:59 am
  Colau es Txernobil, pur terrorisme comunista, pura miseria venezolana, una Putin franquista disfressada de Virgen del Pilar, patrona del GENOCIDI DELS CATALANS. COMUNS, fran1uisme vivent, comunisme nuclear
  Alerta 14/03/2021 2:18 am
  "democràtic, d’esquerres, ecologista, catalanista, republicà, feminista, municipalista i internacionalista" HA HAAAAAAAAAAAAAAAA HA HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA HAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!! Feia temps que no reia pas tant amb les collonades que ixen al Sud-CAT. S'han oblidat "sardanistes i tocatimbals". Però aquesta gent es delaten amb dos adjectius: "catalanista" i "internacionalista". Són els eufemismes que tot bon Botifler fa servir per amagar llur amor als Ocupants Espanyols, llurs "Estimats Germans Ibèrics". Un altre adjectiu manca però és perquè si l'utilitzaven se'ls veuria el llautó: "federalistes". Comptat i debatut, els Catalans tenen les esquerres més estúpides i cretines d'Europa. Del Món no pas perquè és a l'Amèrica Latrina on en són els campions.
  TSSO 14/03/2021 12:59 am
  Això sí, sempre que calgui, amb els vots d’en Valls o de VOX si cal, con tal de tocar cuixa...
  Pepe 13/03/2021 9:35 pm
  Els partits absolutistes ja en sumen 155. El seu número preferit!
  COMUNISTES, NO GRACIES 13/03/2021 9:25 pm
  Comunistes disfraçats de verds, quan en realitat en comptes de verds son més aviat marrons.
  joandomenec 13/03/2021 8:05 pm
  Si es vesteix de seda, la mona mona es queda.
  Verd de Txernobil.Colau 13/03/2021 6:26 pm
  Esquerra Txernobil, esquerra nuclear, serien noms mes apropiats
   Ramon 13/03/2021 7:20 pm
   No t'oblidis d'un altre gran èxit ecologista dels comunistes. Molt major que Chernobyl: la desaparició del llac Aral!
  Narcís 13/03/2021 5:21 pm
  Vinga .. a pic i pala ( tenim gent s l ' exili , a presó, furtats/ robats, inhabilitats, perseguits putejats per país veí botxí .. i aquests jugant al paperot de l ' amor fratern .. i de l ' amor a la natura .. !) ! PD : ' sí verament sou esquerres . . . lluiteu pro aquestes víctimes, víctimes que representen milions de compatriotes, víctimes que representen la llibertat, víctimes que representen , tot plegat, la justícia !!
  Ramon 13/03/2021 4:50 pm
  No sé si algú més ha detectat, la curiosa patologia que aqueixa tots i cadascun dels opinadors orgànics del tripartit en tertúlies i debats. Tots ells, mira que n'hi ha a cabassos, però, ja dic, tots, tots sense excepció, tenen llacunes de memòria a l'hora de retenir els noms PdCat i Junts per Catalunya. Raó per la qual sempre acaben dient-ne que "són Convergència" -cosa que per ells, vinguin de part dels sociates, vinguin de part dels comunistes, vinguin de part dels sabatots republicans espanyols de xerrameca-, per tots ells això de "ser Convergència" és quelcom dolent. Sociates i comunistes per llur acreditada trajectòria botiflera i lerrouxista de 40 anys. I sabatots republicans espanyols de xerrameca per Síndrome Juens de Vida de Brian. El cas és que uns i altres acaben sempre dient que "ja no saben com es fan dir ara els convergents". Però, i aquí ve la curiositat, fixeu-vos com aquests mateixos lloros de repetició del tripartit no tenen mai en canvi cap dificultat per saber en cada moment com es fa dir el sucursalisme comunista. O sigui que no retenen dos noms del nacionalisme català, dos noms de l'independentisme de debò, però en canvi cap problema per saber-ne mil rere dels que s'ha anat emmascarant en cada moment la sucursal del comunisme espanyol. Curiosa patologia. I més curiós encara, que afecti un col·lectiu tan concret: els sicaris del tripartit en tertúlies i debats.
  Veterà antifranquista. 13/03/2021 4:06 pm
  Si els històrics de l PSUC poguessin veure en que ha acabat el seu partit....es tornarien a morir, però ara de vergonya.
  Veterà antifranquista. 13/03/2021 4:06 pm
  Si els històrics de l PSUC poguessin veure en que ha acabat el seu partit....es tornarien a morir, però ara de vergonya.

Nou comentari