ERC es manté lluny d’aprovar els pressupostos espanyols

Esquerra Republicana de Catalunya s’ha mostrat aquest divendres lluny s’aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat. En una roda de premsa, la portaveu del partit, Marta Vilalta, ha assenyalat el govern espanyol i l’ha acusat de “no estar actuant a l’alçada del moment” en la negociació per tirar endavant aquests comptes del 2022. Així mateix, ha assegurat que des de la Moncloa no s’ha fet prou per aconseguir la llum verda dels republicans.

No obstant, la també secretària general adjunta del partit ha assegurat que les quotes per al català en la llei audiovisual “hi seran”. Ha afirmat que “ja hi ha les converses“, que “s’està treballant per concretar aquest compromís que passarà” i que “s’està acabant d’ajustar”. Paral·lelament ha volgut defensar un conjunt de mesures que ERC ha demanat amb EH Bildu. Entre les exigències dels republicans i del partit de l’esquerra abertzale destaca la petició del “traspàs i museïtzació” de la comissaria de la Policia Nacional de la Via Laietana de Barcelona així com l’aplicació d’un tipus superreduït d’IVA del 4% als productes d’higiene femenina.

També demanen que als Mossos d’Esquadra se’ls apliqui el mateix règim de jubilació anticipada que als agents de la policia espanyola i es doti un fons de compensació per a les víctimes de l’amiant. Per altra banda, la diputada d’ERC al Congrés Carolina Telechea ha explicat les peticions compartides amb EH Bildu, amb qui els republicans comparteixen “línies clares estratègiques”. EH Bildu també ha presentat aquestes esmenes conjuntes en una roda de premsa simultània des del País Basc.

Segons Vilalta, EH Bildu i els republicans volen “ser útils” i tenir “voluntat negociadora” per tal d’assumir la “responsabilitat del moment“, en un context de crisi pel coronavirus. De totes maneres, ha criticat que el govern espanyol “faci el joc” a la dreta amb episodis com l’elecció dels nous membres del Tribunal Constitucional (TC).

Comentaris

  Tomppa Novembre 12, 2021 | 14:39
  Això només fins quan asseguraran un xic diners als amics i amb titols ”als pobres” ... a qui importa que els espanyols són feixistes ocupant Catalunya o que el català s’esta a punt de morir per l’immigració massiu ?
  Descregut Novembre 12, 2021 | 15:51
  Hahajahahahahahaha. No sou més que una inmensa 💩
  El sentit de paìs d'ERC Novembre 12, 2021 | 16:10
  Pacta amb Bildu les esmenes. Mai i mai pactar res al Congreso amb Junts que, es vulgui o no, representa l'altre partit de pes de l'independentisme. Aixì anem...Desprès demanen lleialtat i respecte, per no dir-ne submissiò. A mi tot això em sap molt de greu, pel que estimo el meu paìs.
  ERC, MAFIA FERROVIAL, TODO POR LA PATRIA Novembre 12, 2021 | 16:19
  Ferrovial vol pasta, EL GRAN LADRON DON JUNQUERAS.FERROVIAL, TODO POR LA PATRIA, TODO POR LA PASTA. ERC ROBAR, ROBAR Y ROBAR, del cantante Truhan Rufian el Chorizon
  ERC.HIPERCOR,terrorisme com cal Novembre 12, 2021 | 17:32
  Erc amb els assassins d'hipercor, sempre matant i robant com al temps del criminal Companys el jata nens del bibero. Junqueras mat i roba
  Tano Novembre 12, 2021 | 19:29
  Això no m'ho crec. Pela que els aprova, llepar culs és l'afició que els va més.

Nou comentari