El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC i JxCat critiquen l’actitud de la Moncloa en la negociació dels pressupostos
  • CA

Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya han criticat aquest dilluns l’actitud del govern espanyol en la negociació dels pressupostos. En les seves rodes de premsa corresponents per analitzar l’actualitat política, han assenyalat que el tarannà de la Moncloa per tirar endavant els comptes no és l’adequat.

La portaveu i vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, ha manifestat que el govern espanyol “menysprea” els catalans amb “falsedats i incompliments“, i ha criticat la “deriva” centralitzadora de l’executiu, a més de criticar que després del 40è congrés del PSOE celebrat aquest diumenge, queda totalment “trencat” el diàleg entre Catalunya i Espanya amb qüestions com el de l’autodeterminació.

Per altra banda, i com ja ve insistint JxCat des de fa dies, Artadi ha demanat que Junts, Esquerra i CUP facin un front comú a Madrid per negociar els pressupostos amb l’executiu de Sánchez conjuntament. La vicepresidenta del partit ha assegurat que plantejaran aquest front comú a Esquerra i CUP perquè JxCat vol “que els vots de la ciutadania serveixin per alguna cosa”. “L’independentisme té una força a Madrid que hem de poder fer servir“, ha conclòs.

Per altra banda, Vilalta ha considerat que “el govern espanyol ha de generar les condicions favorables per negociar els pressupostos de l’Estat“. Han convidat l’executiu espanyol a “revertir” la seva actitud si vol aprovar aquests comptes amb el suport dels republicans. En aquest sentit, Vilalta ha dit que ERC encara no ha decidit si presentarà una esmena a la totalitat, i ha assenyalat que el partit ho informarà més endavant. “Tenim uns 10 dies”, ha assenyalat.

Vilalta ha reconegut que “és difícil” avançar en el suport a aquests comptes si la taula de diàleg no avança. “Han de passar coses”, ha argumentat, a més de convidar l’Estat de manera insistent a crear “condicions favorables” per començar una negociació entre les dues parts. Cal assenyalar que els partits de l’oposició tenen fins el 29 d’octubre per presentar esmenes a la totalitat als comptes estatals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a octubre 18, 2021 | 20:49
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) octubre 18, 2021 | 20:49
    Es veu venir que ERC i el sector autonomista de JUNTS ja tenen decidit votar a favor dels pressupostos espanyols i només demanen una excusa, una enganyifa que no sigui immediatament evident per quedar bé amb els seus votants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa