ERC amenaça amb una esmena a la totalitat als pressupostos de Sánchez

Esquerra Republicana de Catalunya ha explicat aquest dilluns que la seva idea és presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos espanyols si abans de divendres l’Estat espanyol no ha decidit blindar el català a la nova llei de l’audiovisual ni avalua els compliments dels acords previs entre els republicans i el PSOE. La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha explicat que la protecció de la llengua catalana és un obstacle important de cara a negociar els comptes que vol tirar endavant la Moncloa.

Vilalta ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa des de la seu del partit. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la portaveu dels republicans ha dit que és “imprescindible” complir els acords actuals perquè ERC no faci una esmena a la totalitat. Així doncs, Vilalta ha insistit que aquestes dón les dues “condicions” perquè Esquerra Republicana segueixi amb voluntat negociadora. Seria en un escenari posterior a aquests quan els republicans afegirien peticions com la de Rodalies per tal de negociar els pressupostos.

La primera reunió formal entre ERC i el govern espanyol es va produir a finals de la setmana passada, i hi van assistir representants de l’executiu i dels republicans. De totes maneres, sí que hi ha hagut contactes entre les dues parts abans i després d’aquesta trobada. De totes maneres, la reunió no va aconseguir desencallar la negociació dels pressupostos.

D’aquesta manera, ERC ha decidit posar dues condicions si el PSOE vol evitar que els republicans registrin una esmena a la totalitat als pressupostos. Cal recordar que el termini per presentar esmenes a la totalitat acaba aquest divendres. El que demana ERC és que el govern espanyol “blindi” i “protegeixi” el català a la nova llei de l’audiovisual, que ara per ara no té cap punt que garanteixi la bona salut de la nostra llengua.

Comentaris

  bs Octubre 25, 2021 | 15:34
  juajuajua
  Nofotis Octubre 25, 2021 | 15:44
  Hahahahahahahaha....... Hahaha
  Martí Octubre 25, 2021 | 15:48
  No es tant complicat el que estan demanant, la seva oposició és més per imposició ideològica i ganes de no escoltar. Per tant fa molt bé ERC de no aprovar els pressupostos ni hauria de fer res que els beneficiï. No ha res més semblant a un espanyol de dretes que un espanyol d'esquerres.
  IS-Pain Octubre 25, 2021 | 16:24
  És trist veure mitjans suposadament progressistes com Eldiaro.es titulant que ERC condiciona els pressupostos "a Netflix", amb tota la mala baba per denostar les exigències catalanes. I més trist veure els que ho comenten (suposadament progressistes) treient tota la mala llet que porten a dins contra els catalans. Vaja, Espanya, el mateix país de merda de sempre, governi qui governi.
  afm Octubre 25, 2021 | 16:49
  ERC ja va tumbar sanchez fa 2 anys i ho pot tornar a fer...
  joandomenec Octubre 25, 2021 | 17:35
  No em crec res del que diu aquesta dona. ERC donarà els vots al pressupost del partit del 155. Tot és simulació i teatre.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) Octubre 25, 2021 | 19:20
  Quan ho vegi creuré i me'n alegraré d'haver-me equivocat, si es donés el cas, però ara per ara, continuo pensant que les amenaces d'ERC són pura comèdia, que el PPSOEMOC'S simularà alguna concessió i després se'n desdirà o la farà anul·lar pels jutges i que ERC votarà a favor dels pressupostos i procurarà "quedar bé" fent veure que els han enganyat. Podria ser que el sector autonomista de JUNTS faci el mateix i aleshores l'escissió de JUNTS serà obligada.

Nou comentari