El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Esquerra decidirà en Consell Nacional si s’absté o no a la investidura de Sánchez
  • CA

Esquerra Republicana de Catalunya ha anunciat aquest dilluns al vespre que durà al seu Consell Nacional si facilita l’investidura de l’actual president espanyol en funcions, Pedro Sánchez. Així ho ha fet saber la seva portaveu, Marta Vilalta, en una roda de premsa que ha tingut lloc després de la reunió que la direcció del partit ha mantingut a la seva seu, a Barcelona, per valorar l’informe de l’Advocacia de l’Estat i la proposta d’acord del PSOE. Vilalta ha dit que s’havia arriba “al final del camí” de la “primera etapa de les negociacions” i que ara cal que sigui el Consell Nacional qui decideixi si permetrà que els socialistes i Podemos governin l’Estat o si, segons l’evolució que prengui el “conflicte polític”, s’hi oposarà.

Marta Vilalta ha posat de relleu que, en el parer del partit, s’ha aconseguit “el reconeixement” de l’existència d’aquest conflicte i que, per tant, ara és el moment d’activar la “via política” per la via d’unes negociacions que, ha dit, no seran d’Esquerra Republicana sinó “del Govern de Catalunya, de país” i que, si el govern espanyol de PSOE i Podemos els enganya un cop més, serà la darrera vegada. Per saber-ho, però, caldrà “intentar-ho” a la mesa de negociació, cosa que ERC creu que “val la pena”. Així, el Consell Nacional, l’òrgan de presa de decisions entre congressos del partit, serà l’encarregat de prendre la decisió, cosa que farà el proper dos de gener a les cinc de la tarda.

La portaveu dels republicans també ha recordat que l’alliberament d’Oriol Junqueras perquè pugui exercir els seus drets com a eurodiputat s’ha de complir perquè, si no fos així, l’Estat estaria cometent “una il·legalitat” perquè està “obligat” a complir la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Per tant, previsiblement i tal com ha explicat Vilalta, l’actuació de les institucions espanyoles durant els propers dies serà clau en com es desenvoluparà el Consell Nacional i en la decisió que prendrà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa