L’espanyolisme posa el crit al cel per un programa de lèxic en català

Vox, Cs i PPC han posat el crit al cel perquè TV3 no ha acceptat una resposta en castellà en un programa de lèxic en català. Per això, han carregat contra el presentador d’Atrapa’m si pots, Llucià Ferrer, que va dir a una concursant que havia de respondre la pregunta en català. En l’edició infantil emesa aquest diumenge al vespre, una de les participants havia de dir de quin cereal està feta la pasta italiana més tradicional. A la concursant només li sortia la resposta en castellà -trigo- però no en català -blat-. Davant d’aquesta situació, la nena va preguntar si la podia dir en castellà però el presentador va dir que no: “Aquí, això sí que no, perquè és un concurs de TV3 en català i hem de respondre en català“, li va dir. “Em sap greu, però no te la puc donar per bona”, va afegir Ferrer.

El president de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, ha tornat a insistir en tancar TV3. “I alguns segueixen defensant la reforma de la televisió més sectària i més costosa. L’única que admet és la que condueix al seu tancament. I el més aviat possible”, diu en una piulada a Twitter.

També des de les xarxes socials, la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, lamenta que es destinin recursos públics per pagar “això”. “A TV3 entrevisten Otegi i bromegen amb agredir agents de la Guàrdia Civil però els sembla intolerable respondre en castellà en un programa infantil”, assegura. També carrega contra el presentador per haver utilitzat la paraula “trig”.

Des del PPC, la diputada Lorena Roldán recorda que la televisió pública es paga entre tots. “Els diners dels castellanoparlants els sembla fantàstic. Fanàtics de llibre, però la pela és la pela”, afegeix.

Alguns usuaris han optat per fer burla d’aquestes piulades dels dirigents autoanomenats constitucionalistes.

Comentaris

  mala pecura Gener 10, 2022 | 10:58
  la ines era la niña bonita del alberto carlos rivera, i dels de 35. Ara que està en decadència i que està molt desesperada, per no acabar en la misèria, no pensa abans de dir res, ai calla que no ho ha fet mai.
  MHP Gener 10, 2022 | 12:27
  Pobres nanos, Teven3 creant frustacions infantils. Els nens tenen dret a expresar-se com vulguin, i els grans, també. Quina merda de pais esteu creant, quina pena.
   Ricard Gener 10, 2022 | 18:43
   Si els grans tenen dret a expressar-se com vulguin jo el podria enviar a Vostè a la merda, no? Llàstima que al Congrés del Diputats Imperial també es pugui fer... però només en castellà. Allà sembla que la seva teoria fallaria, oi? I no diguem a l'exàment d'idioma per adquirir la nacionalitat "espanyola". Curiosa la seva teoria adoctrinadora, que no aplica ningú.
  Un Pagès Gener 10, 2022 | 18:57
  En Lluçià Ferrer què aprengui allò de què no és pot dir blat fins què no és al sac...
  Ricard Gener 10, 2022 | 19:39
  Els enemics de Catalunya no dubten a emprar, desvergonyits, una nena en un programa de televisió pels seus objectius polítics racistes.
  Gonzalo Gener 10, 2022 | 20:09
  Cierre de tv3% ya.
   Jo Gener 11, 2022 | 08:57
   Jo proposaria tancar als ximples a un psiquiàtric, i tu el primer...per cert lo del tancament de TV3, podeu fer-vos una palla mental per satisfer-vos pensant-ho,mentre us cau la baba, perquè no ho veureu desgraciats!
   borinot Gener 11, 2022 | 10:55
   primer no admetre els teus comentaris
  Messi Gener 10, 2022 | 21:10
  ¿ Y Messi en que idioma hablaba?
  mal nascuts Gener 11, 2022 | 10:59
  que la roldan, el martin o l'arrimades, bramin no és res d'estrany. Quan un és un franquista, no accepta les normes, si ja no respecten la democràcia, com han de respectar les regles d'un concurs. Ara que baix que cauen, utilitzant una criatura, pels seus interessos partidistes, la desesperació va augmentant a mesura, que les eleccions s'apropen. Curiós que aquests personatges, estan en perill d'extinció. Arrimadas, roldan, tan debò us podriu en la misèria

Nou comentari