Espanya obté cinc escons més a l'Eurocambra a causa del Brexit

La proposta, que necessita el vistiplau dels estats membres, redueix els seients de la cambra de 751 a 705 i reserva escons per a futures ampliacions
Ple del Parlament Europeu a Estrasburg
Ple del Parlament Europeu a Estrasburg | ACN

El Parlament Europeu ha aprovat aquest dimecres reduir la seva mida quan el Regne Unit surti de la Unió Europea, previst la primavera de l'any vinent. El text aprovat pel Ple per una àmplia majoria parlamentària -566 vots a favor, 94 en contra i 31 abstencions- preveu, com ja recollia la iniciativa legislativa presentada al febrer, que la cambra passi dels 751 escons actuals a 705 amb el Brexit. Dels 73 seients assignats fins ara a eurodiputats britànics, 46 es reservaran per a futures ampliacions mentre que els 27 restants es repartiran entre 14 estats que es considera que estan "infrarepresentats". Entre els beneficiats en aquest sentit hi ha Espanya, que sumarà 5 eurodiputats addicionals, passant de 54 a 59 eurodiputats. A més d'Espanya, un altre dels estats que hi surt guanyant és França, que també veurà augmentar la delegació a la cambra en 5 eurodiputats. Amb tot, el projecte de decisió encara ha d'obtenir el vistiplau dels estats membres, que previsiblement abordarà el repartiment d'escons en la cimera de caps d'estat i de govern prevista a Brussel·les el 28 i el 29 de juny.


 

A més d'Espanya i França, també guanyaran europarlamentaris Itàlia i Holanda (+3), Irlanda (+2) i Polònia, Romania, Suècia, Àustria, Dinamarca, Eslovàquia, Finlàndia, Croàcia i Estònia (+1). La resta d'estats mantindran la representació actual.
Comentaris

envia el comentari