Espanya i Rússia competeixen en l’intent de fer creure que no tenen presos polítics

La ministra d'Exteriors espanyola replica al seu homòleg rus i diu que espera que Navalny pugui fer campanya "com els líders independentistes catalans presos"

Escalada de declaracions de Rússia i Espanya en una curiosa competició en què cadascun dels dos estats intenta fer creure que no té presos polítics i l’altre, sí. Tot ha començat aquest divendres amb unes paraules del ministre d’Exteriors rus, Sergei Lavrov, que al seu torn replicava al cap de la diplomàcia de la Unió Europea, el socialista espanyol Josep Borrell. En nom de la UE, Borrell havia demanat que l’opositor rus Alexei Navalni sigui alliberat. Lavrov ha respost que el que ha de fer la UE és procurar que s’alliberin els presos polítics catalans, líders independentistes condemnats pel referèndum de l’1-O. I això ha encès el govern espanyol.

La resposta l’ha donat al ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, que ha assegurat que a l’estat espanyol “no hi ha presos polítics sinó polítics presos” i ha qüestionat, en canvi, la qualitat de la democràcia russa, informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Laya ha afirmat que no volia entrar “comparacions, que sempre són odioses”, però hi ha entrat. I ha etzibat a Lavrov que Espanya “és una de les 23 democràcies plenes del món”. “Només n’hi ha 23. Rússia és al lloc 124 de 167 països”, ha afegit. I ha insistit que a Espanya “tots els ciutadans, tots, tenen plenament garantits els drets i llibertats”. Aleshores ha rematat el que se suposava que no era cap comparació desitjant que Navalny “tingui l’oportunitat” de fer campanya en les pròximes eleccions russes “com ho estan fent els líders independentistes catalans que compleixen condemna a Espanya”. Val a dir que els presos polítics catalans estan fent campanya gràcies a un tercer grau atorgat per la conselleria de Justícia de la Generalitat que la fiscalia ja ha insinuat que recorrerà.

Comentaris

  Malèvol titular 06/02/2021 2:08 pm
  Espanya no no té presos polítics. El problema és de l'inde-cat-dentisme. Són els indepes els que han de demostrar que els colpistes catalanets són presos polítics i ho tenen difícil.
  Vicenç Ramoneda 06/02/2021 9:10 am
  L'ambaixada espanyola a Irlanda impedeix que els residents catalans votin. L'ambaixada espanyola a Irlanda ha impedit que els residents catalans votin a les eleccions del 14-F, ja que, segons ha denunciat l'ANC fent referència a un missatge del Ministeri d'Exteriors irlandès, no ha demanat els permisos perquè els ciutadans puguin anar a votar a la mesa electoral en plenes restriccions de Covid. PS: Gran democràcia la dictadura espanyola!
  No hi ha presos polítics a Espanya 06/02/2021 1:03 am
  El que digui el fanàtic i adoctrinat nacionalisme catalanet no compta. L'únic país que els reconeix és ni més ni menys que Rússia i només per fotre la UE i com autodefensa. L'informe aquell d'un organisme secundari associat a l'ONU ens haurà costat una bona pasta als soferts catalanets de a peu.
   Ramon 06/02/2021 1:19 am
   Òbviament, quan dic que el parer dels espanyols a aquest respecte importa un cagarro ja s'entén que dins el pack dels espanyols hi ha els coscubieles. El que diguin o deixin de dir espanyols i coscubieles importa un cagarro. Ells què van a dir? Quin pais admet mai tenir presos polítics? Això sempre ho dictamina un tercer. Un tercer com tots els països que li han respost a Espanya que es pinti a l'oli qualsevol pretensió de repatriació. Suïssa ja fins i tot se'ls va anticipar. Els va deixar ben claret que ni se'ls acudís. Que no els fessin perdre el temps, car ells no repatrien mai ningú perseguit per raó política.
   19
   23
   Respon
  Ramon 05/02/2021 9:55 pm
  Per enèsima vegada, que Espanya negui que són presos polítics importa un puto cagarro. Cap estat no admet mai tenir-ne. Qui n'atorga la condició és sempre un tercer. I no hi ha cap tercer en tot el món mundial que li compri a Espanya llur relat.
  32
  27
  Respon
  fat boy 05/02/2021 9:43 pm
  Com es que Dinamarca, Holanda, Belgica, Canada, Nova Zelanda, Finlandia, Suissa o Suecia no es passen el dia explicant com es de bona la seva democracia?. I es clar que al Xarneguistan no hi ha presos politics, ni ara ni amb el General Isimo Franco.
  Ramon 05/02/2021 9:41 pm
  La notícia és l'hòstia a Espanya.
  18
  13
  Respon
  GAVANENC 05/02/2021 9:41 pm
  Si si.... Acceptem un pop com animal de companyia.... El ridicul ñol ha estat espectacular.... I si hi habia algu que no ho sabia, el ministre rus ho ha esbombat per a tot el mon... La UE te presos politics.... Al pais de pandereta ñol....
  Octubrista 05/02/2021 9:29 pm
  Aquests "hidalgos" ja no són el que eren, es nota que l'imperi fa figa. En altres temps, en comptes de tanta xerrameca, el "menistru" (aleshores no hi havia "menistras") del ram ja estaria reclutant la "Neue Blaue Division" entre els militants de MOCS , per enviar-los a Rússia, amb en mandonguilla d'Oberstandartenführer, per castigar-los com es mereixen per haver faltat al respecte a la justícia imperial.
  Ton 05/02/2021 9:26 pm
  La cara et ttindria de caure de vergonya, pero no et caura perque ni en tens ni saps que es.
  Llibertat per als presoners polítics i exiliats 05/02/2021 9:20 pm
  Aquesta ministra espanyola, hauria d'ésser més curosa, menteix perquè en Jordi Cuixart el tenen segrestat i no és pas un polític. En Jordi Sanchez tampoc ho era quan el varen detenir.

Nou comentari