Espanya i Regne Unit negocien la creació d’un passaport sanitari “paral·lel” al de la UE

González Laya diu que el document no es posarà en marxa fins que no hi hagi "una massa crítica de vacunats" a l'Estat

La ministra d’exteriors espanyola, Arancha González Laya, ha assegurat que ja estan negociant amb el Regne Unit per crear un passaport sanitari “en paral·lel a les discussions” que mantenen amb els socis de la Unió Europea sobre aquest document de viatge. González Laya ha defensat que la UE hauria de buscar un “sistema únic” amb els països de l’OCDE, on hi ha Regne Unit, Estats Units o el Canadà. La ministra ha avisat que la futura aprovació del passaport covid-19 a la UE “no significa que es posi automàticament en marxa”, sinó que s’activarà quan hi hagi “una massa crítica de vacunats” a Espanya i quan es puguin “reobrir fronteres”. “Cap a l’estiu”, ha dit, sense concretar dates. Els líders europeus es reuneixen dijous telemàticament per decidir si donen llum verda al passaport covid-19, que podria estar llest al juny. González Laya ha assegurat que el govern espanyol ja treballa en la part tecnològica del nou sistema de mobilitat.

Malestar per la mobilitat interna

Preguntada pels confinaments perimetrals, González Laya ha reconegut el sentiment de “greuge” que tenen alguns ciutadans que veuen com alemanys o francesos poden anar a les illes Balears mentre ells no poden sortir de la seva comunitat autònoma. “Cada regió adopta les mesures que li semblen millors”, ha defensat, recordant que tots els viatgers que arriben a l’estat passen controls sanitaris.

Comentaris

    Ramon B 22/03/2021 6:44 pm
    Algú que hi hagi estat, ens pot informar una mica de les "restriccions" vigents en matèria de lluita contra la covid-19 a Madrid i rodalia ? És cert, per exemple, que bars i discoteques estan oberts- hi ho han estat- com si no hi hagués cap pandèmia ? I els hospitals com estan a hores d'ara ? I l'hospital de campanya "construït per la polèmica President del govern de la província autònoma de Madrid és efectiu i està operatiu al 100% ?
    Spainexit 22/03/2021 6:38 pm
    Espanya ja ha eixit de la UE ?

Nou comentari