Espanya i Portugal restableixen els controls fronterers per la Covid

Les entrades i sortides d'ambdós països només es podran fer pels passos autoritzats i durant horaris determinats

Espanya i Portugal restabliran temporalment els controls fronterers terrestres davant l’avanç de la tercera onada de covid-19. Segons ha publicat aquest dissabte el BOE, la mesura entrarà en vigor a partir de la una de la matinada d’aquest diumenge 31 de gener i s’allargarà fins al dimecres 10 de febrer. L’ordre del Ministeri de l’Interior estableix que durant aquest període només es permetrà la circulació de persones per motius laborals, per visitar cònjuges o parelles, i la de residents o estudiants. Les entrades i sortides del territori espanyol a través de la frontera amb Portugal només es podran fer pels passos autoritzats i durant els horaris determinats per la Direcció General de Policia en coordinació amb les autoritats lusitanes.

La reintroducció d’aquests controls s’estableix a través d’una ordre firmada pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i detalla les persones a les quals es permetrà l’entrada a territori espanyol: ciutadans espanyols i el seu cònjuge o parella –i aquells ascendents o descendents que visquin a càrrec seu-, residents a Espanya, així com estudiants que cursin els seus estudis a Espanya; residents en altres estats membres que es dirigeixin al seu lloc de residència habitual; treballadors transfronterers, sanitaris i del transport; i aquelles persones que acreditin documentalment “causes de força major, situació de necessitat o per motius humanitaris”.

Hi haurà vuit passos transfronterers oberts les 24 hores del dia (dos a Galícia, dos a Castella i Lleó, 2 a Extremadura i 2 a Andalusia), mentre que n’hi haurà quatre que només obriran dues hores al matí (de 8 a 10) i dues hores al vespre (de 19 a 21) de dilluns a divendres. Finalment, hi haurà un pas transfronterer entre Zarzal la Mayor i Termas de Monfortinho que només obrirà els dimecres i els divendres d’11 a 13 hores. “Aquesta reintroducció dels controls interiors ha estat acordada i coordinada amb les autoritats portugueses. La decisió també ha estat comunicada a la Unió Europea i a la resta d’estats membres”, ha informat el Ministeri de l’Interior.

Comentaris

  Ricard 31/01/2021 2:09 pm
  La prova que la independència és l'unica via per tenir bones relacions amb els castellans.
  Democràcia, llibertat, independència, república 30/01/2021 8:13 pm
  De Portugal en volem llur autonomia respecte a Madrid.
  Gonzalo 30/01/2021 7:47 pm
  Es una fake niu de los laZis, por antonomasia los viruses no entienden de fronteras. Que no os enteráis !!!!!!!!!!!!!zanahorios!!!!!!!!!!!!!
  Ramon 30/01/2021 7:32 pm
  Portugal és un bon model de quina hauria de ser la nostra relació amb Konilòsia. La ignoren tant com poden. L'eviten. Fan com si no existís. Però sempre molt a l'aguait de la més mínima interferència per reaccionar-hi en contra. Si ho fa Portugal, que frontera terrestre només en té amb Konilòsia i tot ho té més lluny, amb més motiu geogràfic, històric i demogràfic nosaltres.

Nou comentari