La justícia alemanya ha decidit aquest dijous que Carles Puigdemont havia de quedar en llibertat ja que considera que a Catalunya no hi va haver violència per part de l’independentisme i que per tant no hi ha delicte de rebel·lió per part del president de la Generalitat. Cop dur per a Espanya, que té nou presos polítics a Madrid pels mateixos motius que a Europa els deixen en llibertat. Llibertat també per als consellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig, que aquest dijous han sortit dels jutjats sense haver de pagar cap fiança, després d’estar-hi declarant durant tota la tarda.

Onze dies després que Puigdemont fos detingut al nord d’Alemanya i fos empresonat a la presó de Neumünster, Espanya s’ha quedat sola. Cinc mesos després que l’Estat apliqués l’article 155 de la Constitució espanyola i que comencés a empresonar els polítics independentistes, la justícia europea ha parat els peus a Espanya.

 

Moncloa ja ha dit, a través de la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, que “respecta” la decisió de la justícia alemanya d’alliberar Puigdemont i que caldrà esperar a la notificació de la decisió judicial “per conèixer bé la seva fonamentació”. Per altra banda, el ministre de justícia, Rafael Catalá, ha dit que la decisió del tribunal alemany és una “manifestació de la independència judicial”. És el mateix terme que utilitza, però, quan Llarena empresona independentistes pels mateixos delictes.

Espanya ha quedat en evidència aquesta tarda a dos llocs d’Europa. Alemanya i Bèlgica. Puigdemont, els consellers exiliats, i el geolocalitzador. La justícia belga ja ha anunciat que, a més, obrirà diligències contra Espanya per haver instal·lat un geolocalitzador al cotxe de Carles Puigdemont, fet que va permetre detenir-lo al nord d’Alemanya en una operació coordinada amb la policia alemanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa