El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espanya demana ajuda a l’OTAN per lluitar contra el COVID
  • CA

No n’hi ha prou amb 2.692 soldats desplegats a l’operació Balmis per lluitar contra el coronavirus. Espanya ha hagut de demanar ajuda a l’OTAN, l’organització de defensa i seguretat creada després de la Segona Guerra Mundial. La petició que recull l’OTAN en la seva web, la petició és del 23 de març a través del Centre de Coordinació de Resposta a Catastrofes (EADRCC) per tal que els Estats membres facin un cop de mà a Espanya.

 

L’ajuda, bàsicament de material, es resum a 1,5 milions de màscares sanitàries i 150.000 vestits de protecció individual. A aquesta llista cal afegir, mig milió de tests ràpid de detecció del coronavirus, 10.000 ulleres de protecció, 120.000 guants estancs,5.000 pantalles facials i un miler de termòmetres infrarojos. També incloen 500 ventiladors mecànics.

 

En la seva nota, l’OTAN s’esmerça en remarcar que les forces armades espanyoles porten a terme una “assistència humanitària” a la població civil per tal de mitigar el virus. Espanya no és l’únic estat que ha demanat ajuda. Ucraïna també va demanar col·laboració transnacional per tal d’abastir-se de material mèdic i humanitari.

La nota de l'OTAN explicant la petició d'Espanya/NATO

La nota de l’OTAN explicant la petició d’Espanya/NATO

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa