Espadaler celebra que es tracti “des de la política” un problema “polític”

L'exlíder d'Unió s'alegra que s'enceti un diàleg "que tindrà continuïtat" i reclama posar "fil a l'agulla" a les comissions mixtes Estat-Generalitat

 

L’exlíder de la difunta Unió Democràtica de Catalunya, Ramon Espadaler, ha considerat una “bona notícia” que es tracti “des de la política” un problema “polític”. L’exconseller ha qualificat d’aquesta manera la reunió entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el català, Quim Torra. Espadaler ha afirmat que la seva formació no esperava “renúncies ni canvis molt substancials” de la reunió, però ha subratllat que el balanç és “positiu” perquè s’ha encetat un diàleg “que tindrà continuïtat”. Ara, Espadaler ha reclamat a Torra que reuneixi els presidents dels grups parlamentaris per donar-los detall de com ha anat la reunió i li ha reclamat posar “fil a l’agulla” en les feines de les comissions mixtes Estat-Generalitat, que els dos mandataris han acordat reactivar. Ramon Espadaler ha considerat que és el moment de “donar compliment” al que el Parlament va votar fa una setmana a proposta de PSC de crear un “espai permanent de diàleg” entre el president de la Generalitat i els dels diferents grups parlamentaris.

El diputat, adscrit en aquesta legislatura al PSC, ha considerat que el camí que s’ha de seguir a partir d’ara serà “llarg i complex”, i ha indicat que, al seu parer, passa per propostes com la formulada avui mateix pel conseller de Territori, que reclama el traspàs complet de Rodalies. “Són aquests punts de baixar a la realitat”, ha dit Espadaler, “els que ens ajudaran a aterrar”. Després d’afirmar que des del seu grup no es demanen “renúncies” a ningú, Espadaler ha subratllat que les “discrepàncies” a l’entorn de l’autodeterminació “no són menors”. Però tot i això ha celebrat que el diàleg que s’ha encetat “tindrà continuïtat”. Per això ha demanat a Torra que reuneixi els presidents dels diferents grups parlamentaris per donar-los compte de la reunió i per posar “fil a l’agulla” en les tasques de les comissions mixtes Estat-Generalitat.

Nou comentari