El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Esbroncada dels associats a Trias per no sancionar Santi Vila
  • CA

 

 

Xavier Trias no ha tingut un matí plàcid a l’assemblea del PDeCAT que se celebra aquest cap de setmana al Palau de Congressos de Catalunya, a l’avinguda Diagonal de Barcelona. Trias ha suat la cansalada per calmar diversos associats que li han retret la seva benevolència amb l’exconseller Santi Vila. 

 

Segons ha estat testimoni aquest diari, l’esbroncada ha començat en la presentació de l’informe de la Comissió de Qualitat Democràtica i Transparència que presideix l’exalcalde de Barcelona. De fet, no l’ha presentat Trias perquè presideix el congrés i li ha tocat un dels membres destacats de Generació Llibertat, Carles Agustí.

 

Un cop presentat, els associats han retret amb contundència que no es sancionés a Santi Vila, l’exconseller que va dimitir abans de la Declaració del 27 d’Octubre. Trias ha justificat la no sanció en què Vila ja s’havia donat de baixa en ple procés disciplinari. Una excusa que la gent no s’ha empassat i ha aixecat tres veus més per estirar-li les orelles pel que consideren un tracte massa delicat amb l’exconseller

 

Trias ha assegurat que es va voler contemplar escrupulosament el reglament i el protocol i que un cop va dimitir no tenia cap sentit procedir a la seva sanció. Els associats s’han queixat de la lentitut del procediment. Unes crítiques que Trias ha admès adduint que “l’agilitat del procés és millorable”. Així mateix ha recordat que en els tres primers mesos havia aparegut un llibre de l’expedientat. Trias també ha insistit que Vila hauria pogut recórrer la sanció o l’expedient, decisió que hauria allargat encara més el procés. Finalment, Agustí ha hagut de sortir al pas dels retrets subratllant que la Comissió és un “òrgan jurídic i no polític”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa