"El teu llaç ens insulta": Esbroncada al debat d’empresaris alemanys amb Torrent

"Todos a prisión”, entre els exabruptes que ha rebut
Torrent, en arribar al Círculo Ecuestre, amb el president dels empresaris alemanys, Albert Peters

El portaveu del Cercle d’Empresaris de parla alemanya, Albert Peters, ha suat la cansalada i s’ha vist obligat a posar pau en el col·loqui que ha moderat al Círculo Ecuestre de Barcelona amb el president del Parlament Roger Torrent. Tot i que Peters s’ha mostrat conciliador en la presentació de l’acte i fins i tot ha estirat les orelles al rei espanyol per no ser conciliador, el públic no s’ha mostrat tan empàtic, ans al contrari. 

 

La primera pregunta ja ha anat directe a donar per segura la fractura social que existeix a Catalunya. La segona ha reclamat el dret a decidir de Tabàrnia. La tercera ha retret que proposi un candidat empresonat i en canvi defensi la seguretat jurídica. Torrent ha tret ferro a les qüestions amb respostes equilibrades, amb cert manual conciliador. 


 

Però a mida que ha avançat el debat, les qüestions han pujat del to. Un empresari que no s’ha volgut identificar ha acusat a Torrent de “mentir i avorrir” i ha apostat perquè tots els polítics independentistes “vagin a la presó”. “¡Voto yo que todos ustedes vayan a prisión!”, ha exclamat. Una exclamació que ha despertat els aplaudiments dels assistents. Peters ha demanat calma al públic i ha replicat retreient al seu compatriota que “a les presons no es pot parlar” i el que cal és respectar les opinions i poder parlar. “És una opinió d’un soci que no representa al Cercle”, s’ha afanyat a dir Peters. 


 

Però, de nou, una nova pregunta opinió ha escalfat de nou l’ambient. Una empresària ha exigit a Torrent que es treiés el llaç groc de protesta pels presos polítics perquè “ens insulta”. “Els que estan a la presó no són angelets”, ha assegurat i ha demanat la seva dimissió. De nou, aplaudiments. Peters ha tornat a demanar calma i a respectar “les opinions dels altres perquè és l’essència de la democràcia”. “A mi no m’ofèn el llaç groc”, ha reblat Peters. Torrent l’ha avisat: “Si jo em treiés el llaç, les meves conviccions no canviarien”. 

 

Ara bé, en un moment determinat de la tensió sí que hi ha hagut un dels empresaris que ha intervingut per assenyalr que Torrent tenia un amic a la sala. D’entrada li ha agraït la intervenció en castellà que demostra que les acusacions d’adoctrinament són infundades i que el llaç groc no és un senyal d’independència sinó de defensa de les llibertats. Peters ha tancat el debat pregant a Torrent que pensi en els 7.523.000 habitants alhora d’exercir el seu càrrec. El president de la cambra ha replicat amb humor. “Això és precisió alemanya”, s’ha acomiadat Torrent. 


 
Comentaris
Indignat
Els mateixos que li reien les gracies al Rivera fa una semana i l'aplaudien per no pujar-los els impostos ni pujar pensions. Grans patriotes
Quan no s'acompleixen les inversions de l'estat no es preocupen el més mínim, són uns cagats
Els franquistes estan nerviosos, quan no poden imposar la seva "llei" comencen a amenaçar i a insultar, molt propi dels espanyols, van colonitzar sudamèrica, a bufetades, però com que ara som al segle XXI ...
Pebrots
Quins pebrots, aquests venint a casa d'algú altre a dir-li que li insulten per dur un llaç groc. Però què s'han pensat?!
Circulo de viejos taraos facistas cierre ya
Circulo de facistas cierre y a la carcel Medio taraos vaya dementes y sinverguenzas
Tronc
Anem bé... Quina genteta que tenim per Barcelona.... Ja dic jo que aquestus alemanots-nazis són la mateixa merla que els espanyols-fatxes....
Karlus
Més llaços grocs i a l'imbècil que ens vol atots a la presó, dons que sigui el primer en entrar-hi, per feixista fastigós
Me l'agafo amb paper de fumar...
Això li passa al senyor Torrent pel fet d'anar al "Sír-Culo Ecuestre"
Hitler amic de Franco
Quina vergonya de gentussa imperialista. A partir d'ara qualsevol alemany o tindrà pelut, pel que a mi respecte! Primer han d'aprendre a respectar, i Torrent a respondre com es mereixen.
Vexione
Aquestes són les persones que han de manegar l'economia de Catalunya?. Quina vergonya. No em creure que són ignorants ,que és com es mostren. Considero que no tenen valors o que els tenen venuts.
Ciutadana farta
Alguns dels alemanys que estan aqui sembla que anyorin els anys del regim nazi de hitler a alemanya , ho sembla per les seves reaccions, espero que no sigui aixi, i sigui nomes una petita mostra intransigent i dretana, no la totalitat d,ells, en conec alguns i despotriquen dels nazis, els hi avergonyeix
Agnes
Demà podriem convidar a la Arrimadas a una assemblea dels CDR ...
Espectador
Els empresaris assistents eren alemanys ? perquè si ho eren , no son precisament un model històric de rès ,crec que la gestapo era alemana i el escàndol del" dieselgate " es de origen alemany oi ? El genocidi de Namibia també forma part de la seva trista història . Han de venir a donar lliçons de democràcia ?
enricsvh
Per a mi qualsevol persona que per motius polítics desitja la presó a un' altre, d' entrada no es bona persona i segur que no es demòcrata. Per altre banda, quí es pensa que es, expressant la seva opinió a casa meva, quant a mi m' hi va la llibertat. Crec que està mes a prop d' un pensament dictatorial, que no pas democràtic. La veritat es que mai no he vist fotografies d' alemanys defensant les urnes com ho varem fer nosaltres l'1 d' octubre.
xavier
Caldria demanar precisió, si és humanament possible, a l'empresari que ha demanat presó. És a dir, a quina presó els portaria, si pogués: a Flossenbürg, a Buchenwald, a Treblinka, o, poder a la més coneguda de Aushwitz? Sembla que aquest senyor no recorda, o no vol recordar la història més recent d'Alemanya.
Ramon
Quant més enemics de Catalunya, més els riu el digníssim.
molt be nois!
Als responsables dels maltractaments als catalans i els seus adlàters, els hi caldria reflexionar una mica sobre la situació que estan creant.
Ramon
Bestial, que visquin a Catalunya sense parlar ni entendre català -o fent-ho veure, que encara és pitjor- i que, damunt, aplaudeixin la ignominiosa claudicació lingüística del digníssim perquè troben que això demostra que "no hi ha adoctrinament". No només us havia d'haver parlat en català sinó que qui viu a Catalunya i ni tan sols es molesta a entendre el català és senzillament un miserable. Ni el franquisme, arribava als extrems d'humiliació nacional que estem arribant.
Ramon
L'amic és aquell que felicita el digníssim per haver parlat en castellà, demostrant així que no és veritat que ni se'ns passi pel magí la intenció de normalitzar la llengua pròpia de Catalunya. Insisteixo: això, l'amic. I espera, espera, que ja em veig a venir que ara ERC el que en deduirà és que encara no ha renegat prou del català.
Jordi
Es pensen que espanya es alemanya.no saben allà on es juguen les garrofes si o sabessin tots portarien el llas i segurament votarien a la CUP
A
Que es pot esperar en una reunió en el "circuoi ecuestre". Deu meu qui acostuma a frequentar aquest espai?
Ramon
Però sobretot, ara no fem com els espanyols. No som espanyols i no hem de fer mai com els espanyols. Ara no comencem a fer el que farien ells, els espanyols. Ara no comencem amb insults genèrics als alemanys. A aquests miserables, per descomptat. No a Alemanya. No som espanyols. No fem com els espanyols.
Sara
Voto yo,que todos estos empresarios alemanes,se vayan al carajo
Ecuestre?
Aquest pseudo empresaris, el nom de "circulo ecuestre" els hi deu vindre d'aquella dita que mes els hi escau "Mentre hi hagin rucs, anirem a caball". Els rucs som nosaltres, perque hem perdut tot allo lluitat i guanyat. On son els sindicats obrers???
Alemanys?
A mi m'agradaria comprovar la suposada "alemanyitat" d'aquests empresaris tan tabarnesos. Em dóna la impressió que en realitat eren ben espanyols i possiblement, això sí, treballant per multinacionals alemanyes. El llaç els insulta perquè no toleren la llibertat d'expressió ni la llibertat de l'individu. És la definició de feixisme. Això és el que són.
Ramon
Jordi Pujol almenys els hauria fet la intervenció en alemany. Quina vergonya. Fer-ho en castellà, que damunt et felicitin perquè d'haver-ho fet en la llengua de Catalunya seria mostra de radicalitat o d'adoctrinament i, per si encara fos poc, que resulti que qui té aquesta intervenció és el més amable, el més "amic". Quina vergonya. ERC ens ha dut a una ignomínia com Catalunya no l'havia viscuda MAI.
Baldric
Un antre de fascistes contraris a Catalunya que es fan d'or a costa dels catalans.
JordideReus
Aquesta és la realitat senyors separaristes. Ho veu tithom menys vosaltres...
fora !!
!! fora llaços grocs !!
Grocigroc
"Un empresari que no s’ha volgut identificar", "independència de Tabàrnia"és a dir, gent partidària de Ciudadanos a la que no l'interessava saber l'opinió del ponent sino que ha anat a rebentar l'acte. Com si el Rivera anés a un Centre d'Okupes. Ah no, que això d'anar a exposar le seves idees amb moderació i sentit de responsabilitat a llocs contraris només ho fan els demòcrates, les rates només hi van a Antena 3.
Pepet
No em crec que els que han insultat a en Torrent sigui alemanys.
Vergonya
Em pensava que Alemanya havia fet net de nazis, però veig que estan tots a Ñ amb els seus amics franquistes.
fideli
quina colla de malparits hi havien avui al dinar... i diré més, malparits queda curt... lo següent...
Monica
Em sento profumdament ferida pel poc respecte al president del parlament i la voluntat dels catalans amb majoria al parlament. Quina decepció...semblaven gent sensata els alemanys i no els veia amb aquest odis.. quin poc respecte a la nostra cultura. Al Cercle no els fa cap falta saber català.. ja sho trobaràn.
Milio
A estos empresarios denominados alemanes no les diré que algunos son hijos de nazis venidos a refugiarse en Espana en los ano 45 en adelante, sino simplemente son unos mal educados.
Lorenzo
Estaria bien saber a que empresa representa el tipo que nos quiere en la carcel a todos l·los democratas.
Fat Boy
Jo voto perque els enviin a tots a Nuremberg i s'actui en consequencia.
Miquel
No debe extrañar a nadie.Alemania es la cuna del fascismo.En su ADN lo llevan por mucho que lo quieran disimular.Son extremistas en todo y así les ha ido a lo largo de la historia.Que se lo pregunten a los rusos.
Empre nyadors
Futeu el camp soberbis , petulants , del circulo . Aneu a fer el "circo" a un altre pais . No ens feu falta , Catalunya te capacitat de passar de vosaltres
carme
Algú sap el nom de las empresas d'aquests energúmens?.
Angela
Venint d'on venen aquesta gentola, s'agraeix que no hagin demanat camps de concentració ni cameres de gas.
tangen67
El nom fa la cosa, perquè la colla de rucs que tenen dintre no cabria en altre lloc que en el Casalot de Cretins de Balmes/Diagonal. Que s'han cregut aquesta colla de rucs d'insultar el president del Parlament,
Irene
"esclavos por la patria: la explotacion de los presos bajo el franquismo" de Isaias Lafuente, potser que anem desenterrant la memoria..... CATALANS ENDEVANT, SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE. //// VRCSI //*//
Lluís Nicolau
El president del Parlament hauria de parlar aquí i a tot lloc, sempre en català. així donarem feina als traductors i deixarem clar a ttohom que tenim una llengua, una cultura i una nació que anhelen la llibertat.
No ens rendirem, Independència
Quins empresaris? El de la Volkswagen que va dir que el seu motor reduïa emissions de CO2 i en realitat era mentida, no?
No se perquè es va a explicar o intentar convèncer a quatre borregos , és com si volesim parlar amb el mur del govern franquista,
Joana
No us heu adonat que els unionistes son els que mes mala llet que porten?
Fènix Negre
Hitler no rea amic de l africanot Franco... En paraules del gran Führer:Espanya es com Russia,pero amb jueus disfressats d´europeus...
Dr. Benway
Cada cop entenc més perquè la Unió Europea ha esdevngut el IV Reich. Els nazis no han mort i es troben molt a gust amb els franquistes que tampoc han mort.
Lop
Aquesta colla de maleducats prepotents no els.volem a casa nostra. Que toquin el 2 cap a caseua. Aquí no ens fan falta
Josep
M'agradaria poder sapiguer quins eren alemanys i quins no? O si son de segona o tercera generacio, ja qje aixo no lliga amb el pensamem dels alemanys residents al seu pais.
Vyelve rl imperialismo y el fascio
Los empresaros hacen negocios y crean riqueza. Los extranjeros que se meten en un país ajeno sin el más mínimo respeto por éste y por la voluntad de sus nacionales, tienen otro nombre de triste recuerdo en la historia de Europa.
pere de manlleu
Deixem-nos de beneiteries i diguem les coses pel seu nom. Aquest paio (i els que l'han aplaudit) que ha insultat a tots els catalans i que ha enviat a la presó els nostres polítics només li puc dir tres coses: La primera és que amb gentussa com ell entenc moltes coses de la segona guerra mundial. La segona que és un fill de puta covard; digui el seu nom valent. La tercera és que si aquest paio i els seus amics creuen que ens fan un favor vivint aquí, provin de marxar, endavant.
Jeannette
El regim nazi que patim ens el varen posar els alemanys l´any 1936
Hoffman
Y qué esperabais de los creadores del fascismo ?
Pedro Garcia
Com que Aldi i Lidl, són empreses alemanyes, hauriem de deixar de comprar en aquestos supermercats, i així aquestos empresaris podrien tornar al seu país, dient que han marxat 3002 empreses, i que les dues darreres en fer-ho en direció cap a Alemanya.
Fènix Negre
Sobre el problema d´Europa no donant suport a Catalunya busqueu sobre el pla Coudenhove-Kalergi i ho endendreu
Fènix Negre
Per cert la foca marina que diu "vayan todos a prisión" és en Karl Jacobi de l´empresa COMVORT ( empresa de marketing a Alella),pels interessats...
Calongi
Menos mal que el dinosario aquel que nos quiere a todos a la carcel no votara por mandarnos a todos a Mathausen
Elisa
Tots aquests empresaris alemanys encara porten el ADN nazi, fora els nazis de casa nostra, ja en tenim de sobres amb els franquistes!
Fènix Negre
No és meu però aquí ho deixo...: La tebior i pusilànime resposta de les nostres autoritats a tals afrentes i insults desespera quasi més que lo anterior. Tanta contenció, tant desig de no alinear-se en les formes de fer dels altres, tanta crida al diàleg contra qui pot com a molt suau bramar...només ha servit per a patir una metamorfosi de home o dona cap al cuc. I això també val per la població civil catalanista que amb tanta lleugeresa es deixa insultar i vexar greument.
Bacoretta
Torrent, has sigut valent, t´han obert la porta del cau i has anat. El mal que allà dintre , alguns, tenien el rellotge parat a l´any 1938 i d´altres al 1941. Sebla que pocs el porten al 2018. No tens cap culpa.
Fènix Negre
http://m.comvort.com/ ....De res
SpainIsPain
Al Círculo Ecuestre viuen del BOE. Lògicament volen continuar vivint del cuento, per molt alemanys que siguin
qualsevol
Hablar contigo es como echar margaritas a los cerdos.
MARCA ESPANYA
La caverna per excel.lencia a Catalunya! no crec ni per un segon que aquests individus siguesin empresaris alemanys, la mal educació empleada tenia tot el caire de la espanya rancia y castiza! m'imagino pagats o endoctrinats pel gobierno de la gurtel! Com deia Alex Salmond durant el referendum d'Escocia: MARXEU! ALTRES VINDRAN!
Pere
Algú sap el nom del descendent de Hitler que ens ha desitjat presó per a tots?
Doberman, gos de raça alemanya
L'empresa del subjecte gros que ens vol a tots a la presó, perque no hi han forns crematoris, es diu Karl Jacobi, i te una empresa de marqueting que es diu ComVort, amb seu a Alella.
Laia
Però, de quin cap surt anar a una reunió de nazis. Collons, millor et quedes a casa i no tindràs que pasarper aixó.
Fart de fachas
Tan que es queixan no tindrán collons d´anarse de Catalunya i creuan tenir dret a intervenir per devant del govern de la Generalitat a qui hem votat, si no es del culor que desitjan QUE ES FOTIN!!!!!!!!
Basset
Anem anant. Empreses alemanyes d' Al Ser Culo Apeste: COMVORT, del botifarró que vol empresonar-nos; de LIDL i ALDI, què sabem? Si us plau, si algú ho sap, que ens diga quins negocis regenten aquests troglodites. És per evitar que entre un cèntim nostre a les seues butxaques i per canviar-nos de vorera, no siga el cas que sen's apegue alguna pusseta. Visca Catalunya Lliure!!!
Spelunca
Ja veuriem si aquest maleducat, al seu pais li deixarien dir res contra la Merkel. Hauriem de saber qui es per poder tractar-lo com es mereix.
Matheu
L'empresari imbècil en qüestió es diu Karl Jacobi, i té una empresa de màrketing a Alella. Escriu sovint a l'ABC.
Sabeu?
Segur que en aquell moment ell estaria somrient des de l'infern. Torrent hauria d'haver sigut més directe i no tan dòcil per dir-los el que ells es mereixen que els diguin.
Jordi Estelada
Quina colla de maleducats!!! Jo els hagués enviat a pastar fang! No volen llaços grocs? Doncs ara tripliquem els llaços q es porten!
Ramon
Si tot allò visible era obvi que ho havíem fet com el cul, costava de creure que el que s'havia fet de sotamà havia anat bé. Tanmateix, els vam donar el benefici del dubte. Quin remei. Però, per déu, ERC sí que ho sabia, que també de cara a fora tot havia sigut un desastre i el capteniment d'aquests miserables empresaris alemanys n'és tot un símptoma. Per tant, l'única explicació és que ERC esperava que Puigdemont posés el fre i així podrien ells anar a les eleccions dient-li traïdor.
Ramon
De totes maneres, estaria bé, seria desitjable, que sorgissin veus d'alemanys que viuen a Catalunya i que condemnessin el que han fet aquests miserables compatriotes seus. Que potser tampoc no n'han estat tants en nombre. I que de ben segur que han actuat d'acord amb els enemics nostres i morosos seus, els espanyols. El que ha passat avui és inadmissible i segur que hi ha molts alemanys que també ho saben.
Ramon
Atenció a una intervenció concreta adreçada a l'indigníssim: li reclamen, qui recontracony són ells per reclamar-li res, però, sí, li reclamen que actuï en representació dels "set milions i escaig de catalans". Primera, catalans no en som tants. Set milions i escaig és la població total de Catalunya però dins aquesta població n'hi ha molts que no són catalans sinó colons espanyols. O sigui estrangers com ells. Però, a més, donant aquesta xifra vol minimitzar i minoritzar el vot independentista.
Free Tabarnia
141/5000 Els feixistes nacionalistes només saben parlar de franc perquè la seva ideologia aquesta ancorada en el passat i necessiten un referent d'aquesta època.
Free tabarnia
Com feixisme nacionalista hi ha en aquest fòrum
Ramon
Alemanya, en dues ocasions dins el mateix segle XX, va impulsar i reconèixer la independència croata. Ja ho sabem, que als alemanys els va moure l'interès econòmic i geopolític propi, no pas el respecte pel dret a l'autodeterminació. Tanmateix, Croàcia el tenia perquè és una nació. Igual que nosaltres. Com gosa aquest miserable, negar-nos-lo? I com té la barra d'insinuar que som minoria? No som dos milions contra cinc, miserable. Confondre cens amb població és una matusseria pròpia d'espanyols.
BCN neta de nazis o alemanys
Franco va importsr molts criminals nazis alemanys i al circulo estaven aquesta banda de nazis. Barcelona neta d'alemanys. Fora assassins de la merkrl i de hitler. Quantes vegades aquests criminals alemanys han bombardejat Brcelana assassina merkel i cia? .
Ramon
Tot i votar en condicions infernals freguem sempre la majoria absoluta directa, malgrat que hi ha forces que no reconeixen les eleccions com plebiscit. Tot fa pensar, per tant, que en condicions democràtiques, sense amenaces, sense guerra bruta, sense boicot al vot estranger, sense tanta, tanta marranada, guanyaríem amb certa claredat malgrat la colonització que hem sofert. I qui es nega a fer una consulta així no té cap autoritat ni política ni moral per pretendre cap majoria unionista.
Ramon
Igual que un post anterior, jo també hi veig la pútrida grapa d'Espanya rere d'aquests vuit o deu miserables. Això és impropi d'Alemanya. Una cosa és que no vegin amb bons ulls la nostra independència i una altra aquesta porqueria que, hi insisteixo, atufa a Espanya per tots els costats. Raó de més perquè sorgeixin veus autènticament alemanyes que se'n desmarquin.
Oriol
Estic indignat al veure això. M'agradaria saber el nom i empreses d'aquesta colla de fills de puta. S'haurien de cagar de les bufetades que els hi fotria.
Tardà el Patètic
Tardà, ERC, encara voleu contarvos. Burros, mes que burros el que el poble vol es UNITAT, per ser forts i resistir junts els atacs que estem reben de totes direccions. Ho pots entendre tardà? Ho podeu entendre erc dels collons? Volem UNITAT!
Cipollino
Les diré donde deberían estar ustedes y los políticos de su país, panda se sinvergüenzas. Turnándose cada día, durante tantos días como víctimas produjeron los bombardeos que ustedes perpetraron contra la población civil en Barcelona en 1938, en la Plaça Sant Jaume, pidiendo perdón por todas y cada una de las víctimas, mortales o heridos, que la aviación alemana causó. Y fíjense que no digo Nazi, sino alemana, para que les quede claro que era la aviación de su país, no la de un loco.
Xurriaca Pallaresa
Sin novedad en el Alcázar: Como antaño hicimos con los Saboia de la Aviación de nuestros camaradas los Fascisti Italianos, hoy hemos enviado a bombardear Barcelona, a la Legión Condor de los Nazis Alemanes. Por cierto, ruego se condecore a los miembros del Círculo Equestre, por su inestimable colaboración con las Falanges Españolas. P.D. Ningún mienbro de los pijo-progres de la Barcelona Guai, ha habierto el pico, ergo tenemos controlado el tema de la Izquierda colaboracionista de la Región.
berta
Tengo negocios con alemanes y son muy correctos.seran empresarios de aqui
Fades larismes
Però en què quedem, no era un "afer intern" de l'estat espanyol? Cóm és que prenen part? Noms de les respectives empreses.
Ramon
Dels espanyols no n'espero res de bo ni ara ni mai, però, en sentit estricte, aquest fill de puta (expressió que se sol censurar i que evito però que en aquest cas està més que justificada), aquest fill de puta que ha dit que tots els polítics independentistes haurien d'estar empresonats, aquest fill de puta hauria de ser la pròpia Espanya qui en dictés la repatriació fulminant perquè l'independentisme és legal. Però com recontracony es pot consentir una cosa així?
Ramon
Ara imagina't que un ciutadà espanyol fes quelcom similar amb el president d'un lander alemany i que li cridés que tots els de la seva ideologia haurien d'anar a la presó? Seria ell, qui aniria a la presó. I sort tindria si només se li dictés l'expulsió del país.
Ramon
Ja en circulen dades per la xarxa, Oriol. Nom, adreça i telèfon. Però, hi torno, això atufa a Espanya. No piquem l'ham. No caiguem en desqualificacions genèriques al poble alemany. Això seria el que farien els nostres enemics i morosos seus. Això seria el que farien els espanyols. Nosaltres no som espanyols. No fem com ells. Cenyim la resposta a aquests quatre miserables. I a veure si en descobrim la infecta i pútrida grapa d'Espanya.
Ramon
Us imagineu, empresaris espanyols ofenent així el president del parlament escocès i cridant-li que tots els polítics independentistes escocesos haurien d'anar a la presó? Seria la pròpia Anglaterra, qui reobriria d'immediat la Torre de Londres com a presó per engabiar-lo i llançarien la clau al Tàmesis. Indignació és poc. Indignació queda molt curt, pel que qualsevol català digne de ser-ne hauria de sentir pel que ha passat avui.
JordiP
Contuberni castellanonazoïde. d'empresaris, els hi ha de tota mena. Estic segur de que cap dels "empresaris" que ha intervingut agrement té a Catalunya una empresa de caire industrial. Representacions, màrketing (com el Jakobi), estudis de mercat i alguna altre camama per l'estil. Ves a saber quines promeses els hi han fet a Madrit els seus clients importants.
Norman Bates
Suposo que aquests alemanys els agradaria que ens fumiguessin.
JordiP
La bona senyora que s'ha sentit insultada pel llaç del Torrent em penso que és pepera perduda, per la forma de parlar. Pur estil PP. I no sé, no sé, igual no és empresaria. Empresari és l'amo d'una empresa, oi? Un despatx de consultoria que treballa amb els ministeris, RENFE, Movistar, etc., és una "empresa"? Una empresa lliure, lliure de veritat? Ningú li pot fer un "petit suggeriment"? Vaja, vaja.
JordiP
Un meu fill diu: "menuda ensarronada li han fet aquí al Torrent"!
CRL
A ver si eran “Los niños del Brasil”.
Josep
El pueblo catalán tiene mayoritariamente una dignidad, una grandeza de espíritu demostrada el 1 de octubre y una actitud comunitaria cívica, cosas de las que carece completamente ese mal educado empresario por desear públicamente la prisión para muchos catalanes. Eso es bajeza moral, falta de humanidad y empatía. Estas palabras necias y equinas, provenientes en este caso de un burro (equus asinus) no pueden ofender a los catalanes, pues no ofende el que quiere sino el que puede.
farooq
a la elit extractiva no li agraden les republiques. prefereixen dictadures i corrupcio..
Peret
Però, no van dir que Hitler va morir ? Doncs ha deixat molta descendència
SI LI OFEN ELS LLAÇOS GROCS ,QUE SI POSI FULLES I MILLOR D'ORTIGA¡¡
Aquest especimen,i altres com ell, que els hi ofen el llaç groc de suport ls JORDIS I ALS ALTRES ,EMPRESONATS IL.EGALMENT, Ja demostren quina clase d'individus son, que "no son angelets? quin delicte han comes? no han fet maimal a ningu, ni han robat res¡¡ el PP i d'altres PARTITS ESPANYOLISTES ,NO PODEN DIR EL MATEIX¡¡ I QUI ES UN ALEMANY PER INSULTAR-NOS A CASA NOSTRA, ? SEGUR QUE DEU TENIR AVANTPASSATS NAZIS,MES VAL QUE ELL I ELS QUE SON COM ELL ES MOSEGUIN LA LLENGUA,
Quan li van pagar los de PPsoE'ss?
Moe
Arreu hi ha de tot, bona gent i no tan bona, de tots els colors. El que no es pot permetre és que uns bandarres, que no representen al col.lectiu alemany, ens insultin a tots tal com ho han fet al President del nostre Parlament.
Fènix Negre
Descendent de jueus.Com no podia ser d'altre manera.
Ramon
Generalitzacions, Fènix Negre, només amb els espanyols. Què vols dir, amb això que no podia ser d'altra manera que sigués descendent de jueus? No som espanyols. No fem com els espanyols. No ofenguem nacions senceres pel que van fer ahir quatre miserables. Generalitzacions n'hem de fer només amb els espanyols. Sobretot, quan hi ha qui pretén que tinguem l'Espanya d'esquerres per amiga de Catalunya.
catalanaComTuTururú
Aquest empresari valent, el que va dir és que els gerifals del procés haurien d'anar a la garjola per mentiders i per tot el dany que havien fet a Catalunya.
albert
D'on ha sortit el Herr K Jacobi, que ens vol tan malament i sembla que treballa a Alella. Qui son els seus pares? No estas content aqui a Catalunya? Doncs vesten, el mon es mol ampli
agestevez
En un país en què la majoria està subvencionada, és a dir que cobra dels poders públics - llegiu de la Generalitat- d'una manera o d'una altra, és lògic que els empresaris alemanys diguin la veritat. Ells tenen interessos molt específics que defensar, mentre que els empresaris catalans han estat molt calladets perquè cobraven o treien contractes. Recordem que els empresaris catalans han pagat el 3% durant més de 30 anys, a canvi de contractes públics. I la resta, el poble, uns d'una manera i alt

envia el comentari