El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Errejón dubta que l’ampliació del Prat tiri endavant perquè és “incompatible” amb el medi ambient
  • CA

El líder de Més País, Íñigo Errejón, s’ha oposat a ampliar l’aeroport Prat i ha posat en dubte que tiri endavant. “No crec que s’hagi de fer i no tinc clar que ho aconsegueixin fer”, ha dit a RAC1. Segons ell, aquesta ampliació és “incompatible” amb lluitar contra el canvi climàtic i es basa en un model econòmic “fracassat”. Ha negat també que es pugui fer convertint-lo en el més verd d’Europa i ha afirmat que l’ampliació es basa el “model dels 90”, basat en la totxana i grans infraestructures. També s’ha mostrat en contra que s’ampliï el de Madrid i, per contra, ha demanat més inversions a Rodalies i acabar el Corredor Mediterrani.

Errejón ha afirmat que no ha escoltat “cap ministre” del govern espanyol, tampoc els de Podem, que s’hagi mostrat en contra sinó que ha llegit coses “sobre què pensen en privat”. Ha lamentat però que això no s’ha traduït en cap posicionament “clar i fort” en contra d’aquesta obra.

Lliure decisió de la ciutadania catalana

En clau de política catalana, Errejón ha avalat l’aposta per la taula de diàleg com a instrument, perquè implica tractar el conflicte català en canals “exclusivament polítics”. Tot i això, ha afirmat que no ha vist cap resultat més enllà d’aquesta aposta i ha confiat que l’executiu de Pedro Sánchez no estigui esperant que amb temps, el “suflé” baixi. Segons el seu parer, no és qüestió de guanyar temps sinó d’assumir” que per assolir una convivència duradora “només pot estar basada en la lliure decisió de la ciutadania catalana”. Errejón espera que el govern espanyol no pretengui “guanyar temps” amb la taula de diàleg.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a agost 08, 2021 | 11:54
    FRAN BCN agost 08, 2021 | 11:54
    La mentalitat petita i rural no porta enlloc....tanta sostenibilitat, i rucades semblants només porta a la.decadència de CAT
  2. Icona del comentari de: fat boy a agost 08, 2021 | 12:15
    fat boy agost 08, 2021 | 12:15
    Aixo no li pilla lejos?.
  3. Icona del comentari de: La Guineu sense Carasseta a agost 08, 2021 | 14:05
    La Guineu sense Carasseta agost 08, 2021 | 14:05
    L, ampliació del Prat es fa per a que Florentino Pérez facture 1400 mil.lions
  4. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a agost 08, 2021 | 15:50
    uno que vive en Tabarnia agost 08, 2021 | 15:50
    aqui els que volen gunayar temps tan son els del govern central com els de ERC, esperant que baixi el soufle, en quan al aeroport no el farant mai, com sempre PAROLE PAROLE PAROLE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa