El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Errejón compara la manifestació contra els indults amb la campanya contra l’Estatut
  • CA

El líder de Més País, Íñigo Errejón, ha comparat aquest dilluns la concentració convocada contra la concessió d’indults als presos polítics catalans a la plaça de Colón de Madrid amb la recollida de signatures del Partit Popular contra l’Estatut del 2003. El polític considera que l’acció va portar a un “carreró sense sortida” que considera que els ciutadans espanyols segueixen pagant.

En una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, Errejón ha criticat la protesta impulsada per la plataforma cívica ‘Unión 78’, i que portarà a PP, Vox i Cs a concentrar-se de nou a la plaça Colón de Madrid contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per protestar contra la mesura de gràcia.

Errejón ha considerat un fracàs la recollida de signatures de l’aleshores líder del PP, Mariano Rajoy, contra l’Estatut català, que al seu entendre només va contribuir a empitjorar la situació a Catalunya i ha afegit que “segurament va donar rèdits electorals” als populars.

Així, i després de recordar que la mesura de gràcia és un mecanisme “perfectament constitucional”, Errejón ha assegurat que si la concessió d’indults ajuda en el conflicte polític a Catalunya, l’executiu espanyol comptarà amb el suport de la seva formació. Tot i això, el líder de Más País espera que prenguin una decisió “sense pensar en les enquestes”.

En aquesta línia, ha manifestat que el problema a Catalunya és un tema “espinós” que sembla que “opaca” la resta de la discussió política. Amb tot, segons la seva opinió, s’ha de transitar la “via de diàleg i de la retrobada”.

Errejón ja ha deixat clar anteriorment el seu suport a la concessió dels indults al considerar que contribueix a donar una solució política a el conflicte. El líder de Més País va assenyalar fa dues setmanes que respectarà la decisió que prengui la justícia sobre si els presos polítics poden tornar a fer política. Anteriorment havia assenyalat que la seva inhabilitació li semblava una “anomalia” que “no contribueix en res al diàleg”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Íñigo, quedat a Madrid. maco a juny 07, 2021 | 12:33
    Íñigo, quedat a Madrid. maco juny 07, 2021 | 12:33
    Només li molesta perquè això podria derivar en un eventual creixement de l'independentisme, no perquè els motius de fons de la concentració siguin pròpis de feixistes i d'inadaptats, i d'una catalanofòbia rampant.
  2. Icona del comentari de: X2 a juny 07, 2021 | 13:06
    X2 juny 07, 2021 | 13:06
    No volem indults, volem llibertat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa