Ernest Maragall (ERC) confia en una investidura aviat i rebutja ajornar un altre cop el ple

Sobre un candidat alternatiu a Jordi Sànchez, assenyala: "Que ho digui JxCat"
L'exconseller socialista d'Educació i actual diputat d'ERC al Parlament, Ernest Maragall.
L'exconseller socialista d'Educació i actual diputat d'ERC al Parlament, Ernest Maragall. | EuropaPress

L'exconseller socialista d'Educació i actual diputat d'ERC al Parlament, Ernest Maragall, ha rebutjat aquest dimarts "un altre ajornament indeterminat" del ple d'investidura del proper president de la Generalitat, i ha confiat que se celebrarà aviat.

 

"Estic convençut que en un període brevíssim ens veurem al Parlament", ha assegurat en una entrevista de Tv3, en la qual ha demanat esquivar el bloqueig a la formació de Govern provocat perquè l'Estat espanyol impedeix als candidats proposats exercir els seus drets, segons ell.

 

"Tenim l'Estat, que és el gran bloquejador, el que impedeix que la normalitat democràtica s'expressi. Ho impedeix amb la repressió, l'empresonament dels nostres líders i l'exili forçós d'uns altres", ha aprofundit, i ha criticat que els diputats de JxCat Carles Puigdemont i Jordi Sànchez hagin vist frustrades les seves investidures.


 

Preguntat per si s'ha plantejat un tercer nom en les negociacions d'ERC amb JxCat, ha indicat que és una de les qüestions que han d'aclarir els dos grans partits independentistes, però sobre proposar una altra persona a la Generalitat ha assenyalat: "Que ho digui JxCat en qualsevol cas".

"Per a ERC el nom no és un problema", perquè el partit vol un acord global que inclogui un pla de Govern i un full de ruta de la legislatura que, si es materialitza en l'acord amb la llista de Puigdemont, creu que podrà compartir la CUP.

 

Però ha retret als anticapitalistes que rebutgin investir un Govern autonomista: "No som encara República, així que ho serà en qualsevol cas. Si haguéssim escollit Carles Pugidemont també seria un Govern autonòmic perquè treballaria en els mateixos límits".


 

"AQUEST PAÍS DEMANA SER GOVERNAT"

 

Maragall, que també va ser eurodiputat per ERC, ha insistit en la necessitat de formar Govern al més aviat possible per donar resposta a les necessitats de la ciutadania "i no només al que el 155 ha arrabassat".

 

"Aquest país demana ser governat i a crits", ha assegurat, per treballar en qüestions com la igualtat i la pobresa energètica perquè l'economia catalana segueix funcionant però sense Govern la protecció social no està garantida, ha advertit.

SALVADÓ I EL "ESTAT CRIMINAL"


Preguntat per la filtració d'uns comentaris masclistes del diputat d'ERC Lluís Salvadó, ha defensat el posicionament d'ERC davant la situació i que el partit "resisteix qualsevol dubte de compromís" amb la lluita feminista.


 

Ha dit no excusar Salvadó de les seves paraules però ha emmarcat la publicació de l'àudio al fet que existeix "un Estat delinqüent que no dubta a utilitzar tots els camins per fer mal", i ha alertat que pot tornar a produir-se un cas semblant.
Comentaris
Juan Carlos de B
No calia que la noticia digués 'Ernest Maragall' només calia dir que ERC no vol endarrerir el ple. Té segurament disposats a ser president a un munt de persones d'ERC que per cert no va fer cap sorpasso i cada vegada està més lluny de fer-ho atès els 'moviments' que està fent d'ençà les eleccions. Si anem a eleccions es desmoronarà quan va fer dos tripartits espanyolistes.
Ramon
Ah, sí? Dius que l'estat espanyol no dubta a utilitzar tots els camins per fer mal? I això, quan ha sigut, que ho has descobert? No em diguis que ha sigut justament ara que us han enxampat amb aquesta conversa tan impresentable! No em diguis que no us n'heu adonat fins que us ha tocat el rebre a vosaltres! Això d'ERC és senzillament insostenible.
Que ho digui la CUP
Sobre un candidat alternatiu a Jordi Sànchez, assenyala: "Que ho digui JxCat" , al primer comrentarista "Que ho digui JxCat" mira que era una frase curta de llegir i d´entendre, ara el sr. Maragall més aviat hauria de dir " que ho digui la CUP"

envia el comentari