El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC vol que JxCat expliqui per què no va rebaixar la petició de pena d’un jove independentista
  • CA

ERC ha reclamat a JxCat que “doni la cara” i expliqui perquè Interior no va rebaixar la petició de pena de presó per Adrian Sas, el jove de Vilafranca jutjat pels aldarulls del primer aniversari de l’1-O a Barcelona. El diputat republicà José Rodríguez recorda que Interior va assumir el compromís adquirit pels grups parlamentaris d’ERC, JxCat, la CUP i els Comuns per tal que la Generalitat es retirés de les causes de desordres públics i d’atemptat a l’autoritat, fet que comportava la retirada de la pena de presó, i que finalment no va complir. Rodríguez assegura que la Generalitat “no pot utilitzar la defensa d’un funcionari, en aquest cas un Mosso, per introduir elements repressius” perquè “posa en el punt de mira” els moviments socials.

En roda de premsa a Vilafranca, la també diputada republicana Rut Ribas ha reiterat que els drets fonamentals han d’estar garantits i que “no és tolerable” que per manifestar-se hi pugui haver demandes de presó. Ribas “Cal derogar de forma immediata la llei Mordassa, una llei que va en contra dels drets de la ciutadania i que és més pròpia d’un estat autoritari que d’un de democràtic”, afegeix.

Tot i que, com marca la llei, la Generalitat està obligada a prestar assistència jurídica a qualsevol treballador seu que hagi estat agredit i formuli una denúncia, els diputats republicans  afegeixen que també està obligada a fer valer els drets fonamentals de la ciutadania. “Aquesta defensa no es pot convertir mai en una eina per la repressió”, insisteix Ribas.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cot, director d'aquest pamflet corruptgent amb títol obtingut a la URJC com Cifuentes a desembre 15, 2020 | 00:10
    Cot, director d'aquest pamflet corruptgent amb títol obtingut a la URJC com Cifuentes desembre 15, 2020 | 00:10
    Seguim censurant comentaris que ensenyan les vergonyes dels amos mentre publiquem insults i mentides? Qui paga mana, oi Cot?
    • Icona del comentari de: Cot, director d'aquest pamflet corruptgent amb títol obtingut a la URJC com Cifuentes a desembre 15, 2020 | 00:10
      Cot, director d'aquest pamflet corruptgent amb títol obtingut a la URJC com Cifuentes desembre 15, 2020 | 00:10
      Seguim censurant comentaris que ensenyan les vergonyes dels amos mentre publiquem insults i mentides? Qui paga mana, oi Cot?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa