El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC vol que l’Exèrcit “s’impliqui” en l’exhumació de fosses
  • CA

ERC ha aprofitat una de les esmenes als pressupostos generals del 2021 per reclamar al Congrés un pla d’exhumació de fosses del franquisme en la qual col·laborin els militars. El partit català considera que l’exèrcit espanyol és  “responsable d’una bona part dels assassinats republicans que avui encara estan abandonats en cunetes” i veu necessari que els militars s'”impliquin” en les tasques d’exhumació. 

En una esmena a la secció pressupostària del Ministeri de Defensa, que s’haurà de debatre i votar en aquestes properes setmanes, la formació independentista demana destinar un total de 34,62 milions d’euros al pla d’exhumació de fosses. En l’esmena, el grup parlamentari que encapçala Gabriel Rufián també planteja que amb aquests diners es financin els plans autonòmics d’aquestes exhumacions.

Es tracta d’una de les 320 propostes de millora que ERC ha registrat als comptes públics, en què reclamen deixar sense pressupostos una institució “corrupta” com la Casa del Rei, els ministeris d’Interior i Defensa -per evitar que es destinin diners a “tancs i bales” o a “espiar” la dissidència política- i al Tribunal Constitucional i el Tribunal de Comptes, que el partit republicà considera òrgans “repressors”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa