ERC troba "ridícul" impedir una investidura telemàtica al segle XXI

Carles Puigdemont durant el missatge institucional de Cap d'Any
Carles Puigdemont durant el missatge institucional de Cap d'Any | ACN

El rellotge corre i s'acosta el dia en què el Parlament haurà de votar un president. Amb peticions d'informes jurídics, presos polítics i cinc diputats a l'exili, entre els quals, el candidat a presidir la Generalitat, la possibilitat o no d'una investidura telemàtica centra el debat polític. L'independentisme defensa aquesta possibilitat, sobretot JxCAT, però també ERC i la CUP. Els republicans, però, són més prudents i volen tenir el coixí dels serveis jurídics del Parlament. Però sigui com sigui, és l'escenari amb el qual treballen tots a hores d'ara, per intervenció directa de Puigdemont o per delegació en un altre diputat. El diputat electe d'ERC Antoni Castellà (Demòcrates) considera "ridícul" defensar al segle XXI que no es pot investir el cap de llista de JuntsxCat, Carles Puigdemont, de forma telemàtica. "Ho intentarem tot per investir Puigdemont", ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha assenyalat que l'Estat espanyol no accepta de la majoria de diputats independentistes després d'aplicar l'article 155 de la Constitució.


 

Castellà també ha recordat que els lletrats i el reglament assisteixen a la Mesa del Parlament i són interpretables: "Crec que hi ha marge en el reglament per poder investir un president de forma telemàtica". Així mateix, ha assenyalat que la prioritat de les forces sobiranistes és restituir el Govern i fer efectiva la proclamació de la República catalana, i ha insistit que renunciar a la unilateralitat és rebutjar l'objectiu de la República. Preguntat per l'opció d'incloure a la CUP en el futur Govern, Castellà ha afirmat que seria "interessant" impulsar un Govern d'unitat perquè suposaria el compromís de totes les forces independentistes.

Castellà també ha posat l'accent en el fet que s'han de desenvolupar els instruments d'Estat, dels quals "no disposava" el Govern quan es va proclamar la República el 27 d'octubre: "A mig termini ens han de permetre resistir la violència de l'Estat espanyol", i ha advertit que la violència sistemàtica del govern espanyol no guanyarà a la voluntat dels catalans.


 

En relació a la presidència de la Mesa del Parlament, Castellà ha afirmat que no s'ha estudiat el seu nom, si bé apareixia en les travesses d'ERC. Però Castellà no seria un perfil massa ben vist per JxCAT, donat que després d'abandonar Unió va fer coalició amb CDC però després va marxar a ERC: "A tots ens faria il·lusió, però no hem parlat que jo pugui ser-ho", i també ha reflexionat que els membres de la Mesa i del Govern podrien ser persones no encausades, el que els permetria tenir les mans més lliures per actuar, en les seves paraules. Seria el cas, per exemple, d'Ernest Maragall, Roger Torrent o Alba Vergés. 
Comentaris
Català a Mallorca
Les paraules del senyir Castellà demostra com algú militant a la antiga CIU pot evolucionar en el seu pensament i fins i tot defensar la unilateralitat sense tornar-se boig. De veritat és tant complicat fer veure-ho als comuns això??!!!
Este Castellá es un bocazas
Siempre está soltando chorradas porque es un nadie, que no tiene responsabilidades. El día que le toque ir a la cárcel ( que no pasará porque, reitero, es un mindundi) ya verás tú lo pronto que se le aclaran las ideas.
entranyable
En Castellà és un dels candidats a tenir una responsabilitat notable en el Parlament, el considero més que apte com a President. Jove, equilibrat, professor universitari, i gran dominador de les modernes tecnologies, magnífic comunicador i republicà.
Joan Jaume
Espanya post franquista viu mentalment en el segle XIX i nosaltres al segle XXI, potser no tenen la capacitat política d'entendre l'evolució del món que nos envolta. Només la independència de Catalunya podria salvar el regne d'Espanya de les urpes de la història.

envia el comentari