Dimiteix el regidor d’ERC enxampat per la Guàrdia Civil amb molt diner en efectiu al despatx

Va passar durant els registres de l'operació Volhov. ERC l'ha suspès de militància

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha suspès de militància el regidor de Cabrera de Mar Enric Mir i aquest, a petició del partit, ha presentat la seva dimissió del càrrec. Ho ha fet després que en el marc de l’operació Volhov, la Guàrdia Civil escorcollés l’Ajuntament i comissés al despatx de Mir una quantitat “elevada” de diners en efectiu. Segons els republicans el fet no té cap relació amb l’operatiu policial contra el finançament de l’independentisme i “obeeix a un comportament de l’esfera privada” del regidor. Però en tot cas considera aquest comportament “del tot incompatible amb els valors republicans” que defensen el partit i el grup municipal de Cabrera de Mar i per això el suspèn de militància. 

“Amb aquesta decisió estaré en una disposició millor per col·laborar amb la justícia i, si s’escau, defensar-me, sense perjudicar el nostre poble ni l’Ajuntament de Cabrera”, afegeix el regidor dimissionari. Mir conclou el comunicat agraint les mostres de suport rebudes i demanant disculpes amb tots els veïns que li havien dipositat confiança. Segons Mir, els diners corresponien a la venda particular del seu immoble familiar i estaven destinats a comprar una altra casa l’endemà de l’escorcoll. “Vull afirmar amb rotunditat que aquests diners no tenen relació amb cap de les acusacions infundades de prevaricació urbanística que s’han fabricat des dels aparells de l’Estat”, remarca Mir, que diu que plega “irrevocablement” perquè la seva actuació “no és pròpia de l’exemplaritat” del càrrec.

Arran de les actuacions de la Guàrdia Civil ERC ha obert diversos expedients informatius per “verificar la versemblança” de les acusacions. Pel que fa als escorcolls a l’Ajuntament de Cabrera i a la presumpta prevaricació que apunten els informes de la Guàrdia Civil, “s’ha pogut corroborar que no s’ha produït cap delicte, irregularitat ni tracte de favor en la gestió urbanística”. En canvi, “fruit d’aquest registre” però “sense cap relació amb les acusacions mencionades” el cos de seguretat va comissar “una quantitat elevada de diners en efectiu” al despatx del regidor republicà Enric Mir. Les investigacions vinculades als expedients informatius oberts per ERC “constaten” que el fet “obeeix a un comportament de l’esfera privada” de Mir i “no guarda cap relació amb la seva actuació com a regidor o militant”. Tot i això, el partit considera el comportament “del tot incompatible” amb els valors del partit.

Per aquest motiu, l’executiva d’Esquerra Republicana ha acordat “per unanimitat” sol·licitar l’obertura d’un expedient disciplinari i la suspensió cautelar de militància “amb efectes immediats” al regidor.

Nou comentari