ERC rebutja celebrar eleccions enmig dels judicis per l'1-O

Vilalta aposta per denunciar "la farsa de la causa" i alhora deixar que el Govern "continuï fent la feina que està fent"
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta | ACN

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha rebutjat aquest dijous, en una entrevista a Rac1, aprofitar el judici als líders independentistes empresonats sota la causa de l'1-O per fer una campanya electoral i celebrar comicis al Parlament. "No creiem que sigui un escenari oportú o plausible. Tot just fa molt poquet que vam poder recuperar les institucions. Creiem que toca continuar la feina que estem fent. El Govern té molta feina", ha sentenciat en ser preguntada per possibles eleccions a la tardor. En aquest sentit, assegura que els republicans estan sent "fidels al mandat de l’1 d’Octubre", però que cal ser "conscients que no s’ha pogut fer efectiva la República". "L’1 d’Octubre ha marcat un abans i un després del nostre país. Ens dona legitimitat per seguir en la construcció de la República Catalana. Malauradament la resposta repressiva ha fet evident que no hem pogut materialitzar-la", ha dit.

 

Vilalta ha instat també l'Estat espanyol a "explicar el pla que té per a Catalunya, si és que en té un". "A mi no em consta cap altre pla d’Esquerra Republicana que no sigui la República Catalana. Que expliquin ells el seu", ha comentat. I és que la portaveu assegura que fins ara "l’única resposta de l’Estat ha estat la repressió", i per aquest motiu demana al nou govern espanyol que abordi la situació des de la negociació i el diàleg, i posant fi de la "judicialització de la política".Comentaris
Antoni Ferret
És clar que no!!! Això és el pla dels anti-Catalunya, que lo que volen és merder.
Angelblau
Aquest de ERC han perdut tota credibilitat. Ja els hi va be aixo de que el govern espanyol expliqui plans per Catalunya, aixi dia que passa un anys mes de poltrona. Volem llistes unitàries ja i poder escollir els nostres representant.
jo
Perdoneu però per quin motiu s'està esbombant l'idea de fer eleccions al Parlament? Hi ha algun motiu real? O només son desitjos de qui pensa que quan dos es barallen guanya el tercer? No sé, pregunto eh!
Ramon
ERC és un titella d'Espanya. Afortunadament, però, les eleccions que n'hi haurà i ben aviat, no depenen ni d'Espanya ni del titella.
albert
ostia ramon feia dies que no escribies ,veig que estas en forma,els dos coincidim amb una cosa que aquests de erc son uns traidors i mentiders al que passa que jo a partir d,ara amb passare a la cup i tu amb sembla que segiras amb la dreta,salut
Ramon
No, no, jo votaré esquerres. Concretament votaré el socialdemòcrata Puigdemont. I et ben asseguro que Espanya serà més feliç amb el teu vot que amb el meu. Tot i que òbviament molt més feliç seria Espanya si tant tu com jo votéssim ERC.
Rubens
Que ERC estigui fent pena i ens sigui deslleial (és el cas) és aprofitat pq el PLASTA (és a moltes tribunes) Ramon amb la seva obsessió erc. Són dolentes les patologies Ramon. Segur que Espanya quan es vegi apurada il-legalitzarà la "dreta social-democràta" que la CUP. Ja serà això. Il-legalitzarà la cup pq no la poden controlar...aquí ho deixo.. Massa gent encara es creu el relat (mentides) de Puigdemont. Haurà de passar més temps pq es vegi més clarament de quin tipus engalipador IMPOSTOR parl
Rubens
Ramon no fa massa defensava a ungles i dents...Artur Mas. Tb Pujol més enrera. Ja sabem quin peu calça. Ell confon IRRITACIÓ espanyola amb la conversió covergent al sobiranisme amb temor a que facin res (de fet, fan tan autonomisme com ERC o més). ,la implantació del mandat 1-O no el farà pas cap convergència ni esquerra, és evident
Ramon
Oh, és que tots tres sön d'esquerres! Tots tres són el que en les demioxàcies s'entén per esquerres. Perquè, en les demicràcies, saps?, per esquerres s'entén això. No tot allò altre, no. Això. Encara que també és cert que no defenso Pujol, Mas i Puigdemont perquè siguin socialdemòcrates sinö perquè són nacionalistes catalans, com també ho havia set ERC..

envia el comentari