El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC proposa una “posició comuna” de l’independentisme davant el suplicatori de Borràs
  • CA

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha proposat aquest dilluns acordar amb JxCat i la CUP una “posició comuna” al Congrés davant el suplicatori de la portaveu de JxCat, Laura Borràs. En roda de premsa, Vilalta ha demanat “unitat” i “consens” als grups i ha assegurat que cal denunciar la “persecució política” del moviment independentista al mateix moment que “aclarir les ombres de dubte”. La republicana ha reivindicat la “netedat” i “exigència” en la gestió pública i ha apostat per evitar que s’aprofiti “qualsevol excusa” per “tacar” tot el moviment independentista. Tot i que no ha explicat quina és la posició d’ERC davant el suplicatori, ha defensat “investigar amb garanties” si hi ha qualsevol “sospita”.

La portaveu republicana ha insistit que ERC és “solidària” i està al costat de les “persecucions polítiques” a l’independentisme. Però ha dit que cal garantir la “integritat independentista”. Vilalta ha dit que el “millor” que pot fer l’independentisme al Congrés és oferir una “posició comuna” i que no quedi cap “ombra de dubte” i es pugui fer una investigació amb “garanties”. Per tal de consensuar la posició, ha dit que ERC no ha concretat la seva però que si que manté esforços per parlar amb els diferents actors.

Finalment, Vilalta ha constatat la “injustícia” de la justícia espanyola però ha incidit en no deixar “cap ombra” si hi ha hagut una possible “mala praxi”. També s’ha mostrat convençuda que el suplicatori prosperarà pel vot afirmatiu de la resta de formacions del Congrés.

D’altra banda, després que al Fiscalia del Suprem hagi assumit la investigació de la construcció de l’AVE de La Meca per l’aforament del rei emèrit, la republicana ha lamentat que s’arribi “tard”. Ha constatat que la decisió de la fiscalia ha arribat per les pressions europees. També ha mostrat el compromís d’ERC d’aclarir les “males praxis” i la “corrupció” de la monarquia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa