ERC promou una disculpa oficial del Parlament a les persones trans

Els republicans fan una proposta de resolució per denunciar "la injustícia sistèmica" contra el col·lectiu

Esquerra Republicana ha registrat una proposta de resolució al Parlament per denunciar la “injustícia sistèmica” que han patit les persones trans, especialment des del franquisme, i fins fa no gaires anys. El text planteja que la cambra catalana els reconegui el patiment i la vulneració de drets que han hagut de suportar. En aquest sentit, el grup parlamentari republicà vol que es faci una votació per a una disculpa oficial a la comunitat trans com a “senyal de reparació històrica i institucional”. D’altra banda, també plantegen que el proper govern fixi per llei mecanismes de reparació històrica.

La proposta de resolució, que se sotmetrà a votació en comissió, també avisa de “l’assenyalament i qüestionament públic” que encara avui pateixen les persones transsexuals.

La diputada d’ERC Jenn Díaz ha explicat que la proposta de resolució és un “primer pas” per fer un reconeixement al col·lectiu trans, una disculpa pública i un acte de restitució. “Davant de l’extrema dreta, la transfòbia i els discursos de l’odi que volen assenyalar, el grup parlamentari d’Esquerra Republicana fem un acte de memòria històrica contra el franquisme però també contra la transfòbia actual”, ha afirmat.

Comentaris

    Cge 03/05/2021 6:21 am
    No heu tingut un altre noticia que aquest panflet de rpopaganda de ER, us hauran pagat bèoi?.
    Octubrista 02/05/2021 1:14 pm
    Més enllà del significat de la paraula "trans" en relació amb el gènere, en un sentit més general de transformació, trànsit de una cosa a l'altra, el trànsit d'alguns independentistes cap l'espanyolisme, pot fer que s'entretinguin en collonades perquè no es noti tant. No vull assenyalar ningú però portar al Parlament una proposta com aquesta, sense cap conseqüència pràctica, en les hores greus que estem vivint, amb milers d'encausats, desenes d'empresonats i exiliats i una ofensiva general contra el poble català i la seva cultura, sembla més que res una cortina de fum.

Nou comentari