El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC promet a Junts no desviar-se “ni una paraula” del pacte de govern
  • CA

El president del grup parlamentari d’Esquerra Republicana, Josep Maria Jové, ha intentat ser conciliador amb Junts en el seu discurs de rèplica al president del Govern, Pere Aragonès. De fet, els ha promès “no desviar-se ni una paraula” d’allò que van pactar per a la investidura del president Aragonès.

Jové ha parlat d’autoexigència a la taula de diàleg amb el govern espanyol, la principal aposta d’ERC en aquesta legislatura. El republicà ha fet immediatament després una crida a la unitat perquè “sense tot ens quedarem en res”. “Per això vam voler incloure la CUP a l’acord de govern”, ha explicat.

El president del grup parlamentari d’ERC ha subratllat el “compromís insubornable” del seu partit als acords de govern que van portar Aragonès al Palau de la Generalitat i ha promès “deixar de fer el de sempre” i començar les transformacions que Cataunya necessita.

Josep Maria Jové durant la seva intervenció al debat de política general / Jordi Borràs

“Ni podem ni volem passar pàgina”

Avui, ha dit, “s’obren horitzons nous” perquè el govern d’Aragonès és “un punt d’inflexió” per a Catalunya. Tot i així, ha advertit que “no s’ha de creure que la repressió ha acabat ni que vivim en un context de normalitat democràtica”. Jové ha defensat que “com més bé” ho faci l’independentisme, “més repressió” patirà. “En el mentrestant, hem de fer les coses molt bé”, ha demanat.

Jové ha dit que “ni podem ni volem” passar pàgina dels fets de l’octubre del 2017 i ha agraït la tasca del president Carles Puigdemont a l’exili. “Li enviem tot el suport i solidaritat”, ha afegit.

L’aeroport, “un projecte imposat”

Sobre l’ampliació de l’aeroport, el president del grup parlamentari d’ERC ha dit que “cap projecte i molt menys un d’imposat” pot posar “en perill” l’esquema de territori i la seva gent. Per això, ha dit, diuen ‘no’ a l’ampliació de l’aeroport. “No hi ha igualtat d’oportunitats si no podem garantir la sostenibilitat”, ha advertit per cloure la seva intervenció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa