ERC presenta un decàleg per fer un cordó sanitari a Vox

Convida partits i societat civil a debatre sobre com confrontar l’extrema dreta per “bastir un mur democràtic que contingui l’avenç de l’autoritarisme”

Totes les enquestes apunten que l’extrema dreta de Vox aconseguirà representació al Parlament de Catalunya el 14F, sense que els partits unionistes hagin explicitat el seu rebuig a bastir pactes. Una amenaça que ERC ha volgut remarcar en un acte al camp de la bota de Barcelona, coincidint amb el Dia Nacional de l’Exili i la Deportació, que la Generalitat va instaurar el 2017.

“Avui l’extrema dreta torna a preparar un embat perillós cap a les nostres institucions. Però encara som a temps de recordar que hem de construir un mur democràtic de drets i llibertats, de fermesa i convicció, un mur democràtic contra el qual el feixisme i la xenofòbia s’estavellin”, ha assegurat qui fou conseller d’Exteriors del govern de l’1-O, Raül Romeva, que ha fet una crida a crear un front de les forces democràtiques contra l’extrema dreta: “ERC fa una invitació als partits democràtics per construir, dialogar i assolir consensos que calen per impedir que l’extrema dreta condicioni les institucions”. En la mateixa línia s’ha expressat el número u dels republicans, Pere Aragonès: “Quan s’agraeixen els vots de l’extrema dreta per una votació al Congrés per part del PSOE, apel·lant al sentit d’Estat, ens estan donant pistes perquè a Catalunya el PSC accepti i agraeixi els vots del feixisme. Perquè només amb els vots de Vox seria possible imaginar que hi hagués un president com Salvador Illa al Palau de la Generalitat”. Aragonès ha explicat que el candidat del PSC “ha estat incapaç de respondre si acceptarà els vots de Vox” en el marc d’un debat entre candidats.

El decàleg d’ERC per aturar el feixisme a Catalunya, tal i com han detallat els oradors, s’adreça tant a partits polítics com a sindicats, entitats de la societat civil, activistes i mitjans de comunicació: “Només amb aquesta pluralitat ens en sortirem”, ha dit Romeva. Aragonès també ha afegit que el decàleg dels republicans és obert a totes les forces democràtiques “encara que amb algunes ens hi confrontem ideològicament”.

Aquest és el decàleg d’acció antifeixista que ha presentat ERC:

 1. No demonitzar l’electorat de l’extrema dreta, que busca solucions ràpides i se sent desorientat
 2. Confrontaar el seu discurs combatent-lo però sense amplificar-lo. Desmuntar la por i l’odi per posar-hi esperança
 3. Confrontar les seves mentides amb dades i certeses
 4. Confrontar les seves intencions i desemmascarar la seva retòrica
 5. Confrontar el seu autoritarisme denunciant les seves intencions antidemocràtiques. Vox no és un partit democràtic
 6. Confrontar les seves idees i no fer-los publicitat gratuïta, desmuntar el seu relat a les xarxes i als mitjans de comunicació. Parlar sobre ells però no amb ells.
 7. Confrontar el seu extremisme construint postures comunes amb la resta de forces democràtiques. Ser molts i treballar plegats sense sectarisme
 8. Confrontar qui el legitima. El feixisme guanya quan l’establishment el legitima
 9. Reivindicar lluites compartides ampliant drets i llibertats
 10. Confrontar la seva influència impedint que tinguin capacitat de decisió a les institucions

Comentaris

  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU 05/02/2021 8:30 pm
  NOMES VOX DIU MENTIDES ? .. E.R.C. No diu Mentdes he NO BARO DIR NO PACTARIU AMB EL 155 , en les pasades Eleccions Catalanes I SI BARO FER PACTES AMB ELS DELS 155 ELS SOCIALISTES ..Mentir en sabeu molt E.R.C. JUDAS FALSOS .
  Si noi, 05/02/2021 5:59 pm
  per a mi el problema és el faxisme, i a caspaÑa no va morir a 1975. Atado y bien atado, amb PRESOS POLÍTICS I EXILIATS com a Rússia.
  Luisnomeacuerdo 05/02/2021 5:52 pm
  Fíjate quiénes van a hablar los peores de todos los traidores fascistas independentistas. El lovox viene a por vosotros y lo sabéis.
  Vox treu vots al tripartit, MOLT BE!!!! 05/02/2021 5:39 pm
  Vox treurà molts i molt vots als terroristes gal del ILLA, i no podran fer el Tripartit del Junqueras el querido de españa.155.gal.comuna
  39
  53
  Respon
   Os presento al nostrat Sonat 05/02/2021 5:56 pm
   Com qualsevol País, Catalunya també té els seus frikis
    Al noi del corrupte junquer,ILLA del psoe 05/02/2021 6:56 pm
    Pesat, que el Junqueras el parroco de españa en doni la comunió o l'extremunció, pastanaga florida d'ERCorruptes de zferrovial.ibex35. Per cert la revolta dels treballadors de Ferrovial portaran al junqueras a la justicia per lladre antisocial, esquerra gangsteril
    38
    50
    Respon
  Arriba el GAL.PSOE i a matar 05/02/2021 5:36 pm
  I cordo sanitari als assasins del GAL.PSOE.MARAGALL? Sou farsants el 29 Gal.maragall 29 fiambres ical viv! I voxper ara cap. ERC.EL GAL dels MARAGALLS, LOAPA, ARMADA, miserables
  14
  18
  Respon
   Os presento al nostrat Sonat 05/02/2021 6:00 pm
   Com qualsevol País, Catalunya també té els seus frikis
   16
   11
   Respon
  13 negatius 05/02/2021 5:19 pm
  Ramon, el teu ego és fastigós i a sobre d'un ultradretà amb tots els tòpics trivials inclosos d'aquesta mena de genteta, dels quals no t'en deixes cap. A tu també et cal un cordó sanitari, per a tornar la tranquil·litat a "El Món".
  fideli 05/02/2021 2:54 pm
  Vox és un partit estranger, com PSOE,PP,Podemos...
  402
  1
  Respon
   Ramon 05/02/2021 3:27 pm
   Estranger també n'és el partit republicà d'Abraham Lincoln i Donald Trump. Els partits espanyols són e-ne-mics. Igual que els jutges espanyols, els policies i soldats espanyols, els lampistes espanyols, els fisioterapeutes espanyols, els colons espanyols, tot allò espanyol, vaja.
   15
   99
   Respon
    Nomar 05/02/2021 5:08 pm
    Ets "netament" un xenòfob. L'enemic en tot cas és l'estat espanyol i llurs aparells, no pas els ciutadans espanyols així a l'engròs. Si no saps distingir un ocupant-funcionari espanyol amb una ciutadà, fes-t'ho mirar. A més a més si no fos per molts de catalans amb diversos orígens, idees i pensaments, no podríem aconseguir la independència. En tot cas d'enemics ho son alguns catalans amb "setze cognoms" com els renegats José Bou, José Anglada, Boschs, Samaranchs, Baus, Alzines, Valls, Garrigues, Borrells... els tens dins de casa i no els saps guaitar, carallot ?
    Ramon 05/02/2021 4:06 pm
    No estic al 100% segur de l'encert d'un post fins que no apareix el primer bloc de 13 negatius.
  Eloi Ferrer 05/02/2021 2:29 pm
  I un cordó sanitari a les clavegueres Ñ, en comptes d'agenollar-se i practicar la submissió? Si es demostrés eficàcia als partits polítics majoritaris per solucionar els problemes, els extrems comuns, cups o voxos serien marginals..
  35
  27
  Respon
  Ramon 05/02/2021 1:26 pm
  Aquest decàleg confirma el que porto dient: Vox és una oportunitat per al nacionalisme català, per als netament independentistes, més que no pas un perill. Sempre i quan els voti només terregada tavernària.
  8
  114
  Respon
  05/02/2021 1:24 pm
  Ja era hora que algú ho proposés
  El cit campejador 05/02/2021 1:21 pm
  Em sembla perfecte... Per cert, també ha de ser vàlid per JuntsxCat, ple de feixistes indepes, que també hi han...
  83
  77
  Respon
  Bon decàleg! 05/02/2021 1:13 pm
  Queda clar que el PSOEcat acceptaria vendre sa mare per tenir suport.
   si noi, 05/02/2021 3:42 pm
   però si guanyan mes escons els partits indepes ho tenen magre.

Nou comentari