El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC planteja reunions bilaterals entre el Govern i l’Estat per abordar els pressupostos
  • CA

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha anunciat aquest dimarts que la seva formació ha registrat 320 esmenes parcials als pressupostos generals de l’Estat per al 2021 que, entre altres, recullen reivindicacions del territori a Catalunya i al País Valencià. A canvi, proposa reduccions de pressupostos per al Tribunal Constitucional, per als fons reservats de l’Estat, per al Ministeri de Defensa, pel Tribunal de Comptes -que afirmen que “s’ha convertit en un òrgan més de repressió”- i per la Casa Reial, que segons Rufián és “una institució tan opaca, antidemocràtica i corrupta no ha de tenir cap tipus de partida”. ERC planteja que les reivindicacions, així com el fons per als autònoms, s’abordin en reunions bilaterals entre el Govern i l’Estat. “No té sentit que diguin que no hi ha diners per als autònoms i es gastin 10.000 milions en defensa”, ha afirmat.

ERC també reclama que s’augmentin els impostos al joc online, que es redueixin els que afecten els productes d’higiene femenina i que s’incrementin les inversions a Rodalies. “Volem rebre el deute de l’Estat amb Catalunya i activar el fons d’immigració”, ha explicat Rufián, que també reclama més diners per a Dependècnia i per als ajuntaments. 

Rufián ha recordat que el vicepresident del Govern ha demanat també fons per a ajudar als autònoms i la restauració. “Necessitem crear un fons per ajudar a la gent que es veu perjudicada pel tancament dels seus negocis”, ha assegurat. El republicà ha demanat que aquestes i altres reivindicacions es vehiculin a través de reunions bilaterals entre el govern espanyol i el govern de la Generalitat. “Estic convençut que el lehendakari Urkullu ha participat en les negociacions entre governs i considerem que hi ha d’haver una delegació per parlar de tot això”, ha afirmat.

En canvi, el portaveu d’ERC ha desvinculat la negociació dels pressupostos de la reforma del delicte de sedició. “No està vinculada una cosa amb l’altra”, ha assegurat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa