ERC i JxCAT podrien empatar amb 30 escons, segons una enquesta de 'El Periódico'

La majoria independentista podria perillar i el PSC igualaria Cs amb 25-26 diputats

ERC i JxCAT serien les dues primeres forces i podrien empatar amb 30 escons de cara a les eleccions del 21 de desembre, segons una enquesta del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (Gesop) que publica aquest dimecres 'El Periódico'. Segons aquesta enquesta, ERC aconseguiria una forquilla d'entre 30 i 31 diputats mentre que JxCat se situarien entre 29 i 30 escons. La majoria independentista podria perillar ja que, sumant els 7-8 diputats que podria aconseguir la CUP, es mouria entre els 66 i 69 escons. L'enquesta es va realitzar entre el 29 de novembre i el 2 de desembre, a les portes del tret de sortida de la campanya electoral.


Segons l'enquesta, ERC, JxCAT i CUP sumarien el 45,8% dels vots, dos punts menys que en les eleccions del 27 de setembre del 2015. Per darrere d'ERC i JxCAT, també hi podria haver un empat entre PSC i Ciutadans. Els socialistes sumarien fins a nou diputats més i s'enfilarien fins als 25-26 diputats i empatarien amb el partit taronja, que es mantindria igual que el 2015.
 

Per la seva banda, els 'comuns' experimenten una davallada i podrien perdre fins a dos diputats, de manera que se situarien entre 9 i 10 escons. I, finalment, el PPC podria baixar fins a 6 escons i passarien dels 11 que van aconseguir el 2015 als 6-7 diputats.
Comentaris
Ramon
Em veig a venir que això acabarà amb Junts per Catalunya en primer lloc, PSC en segon lloc i ERC i Colono's disputant-se el tercer. Ja ho veureu, com al final la maquinària del PSC sabrà recuperar el vot de colons que no combreguen amb crits i càntics com els d'aquest matí. Colons, sí, però que no arriben a tal odi a Catalunya.
Mar 350
De les enquestes el que no em "cuadra" es la baixada de la CUP. Conec mes gent ara que al 2015 que diu que votada la CUP. El que no em "cuadra" de les enquestes es la baixada de la CUP. Conen mes gent aea que al 2015 que diu que votara la CUP. Jo veig a la CUP amb 10-12 escons.
Anonima
Aquesta enquesta em quadra mes, els resultats podrien anar per aqui
Brussel·les
No és PDECAT, és JxCat. I quedarà primera segur
MontseC
Si ERC continua amb declaracions com les del Tardá que es vagin fent a la idea que perdran molts, però molts vots. La gent verdaderament independentista no volen els Comuns ni en pintura. Son clarament Lerruxistes, que no ha sentit aquest bon home a l'Iglesias, al Monedero, a la Colau? Per cert quins cognoms...
Faldut
Una enquesta del Periódico???? PER FAVOR!! NO FEU NI CAS!!!!!!
Ascendent
La tendència ascendent de Puigdemont serà determinant. Cada dia rendeix i després de Bruselles pot sorprendre. Els unionistes cada dia més irats no agraden.
Tret que inflen una mica els resultats del Psc perquè són el Periódico, ho veig molt versemblant com diu el primer comentari. Sí, hi ha molt vot espanyol, però no tan fill de sa mare com per desitjar que estomaquin els seus veïns, com descaradament volen i desitgen aquests feixistes de C's i Pp que a més tenen la barra de parlar de reconciliació mentre ens insulten i amenacen.
Cal comptar cinc vots secessionistes de menys al Parlament
Amb la desastrosa estratègia de Puigdemont els cinc excursionistes a Brussel·les podran accedir a les seves actes de diputat però en la pràctica no podran votar. A més, com l'assumpte el porta ara el Suprem, encara que estiguin aforats, la Justícia pot actuar immediatament en cas de treure els morros pel Parlament. El que s'ha dit, cinc vots secessionistes menys a casa sessió parlamentaria.
cavaller negre
ERC, primera, segona JxC, desprès els de C's, PSC, Comuns, la CUP amb 8 o 9, i últim el PP. Majoria pels pels, o pactar amb els Comuns. Fer Presi en Puigdemont, i Primer Ministre en Junqueras.
Només els covards poden simpatitzar amb un covard
Com pot algú votar encara al covard del Puigdemont; que ens va deixar tiradíssims; que va trair la República per salvar el seu cul; i ara està fent el ridícul a Brusel.les? ESTA TOTALMENT INVALIDAT PER SER PRESIDENT; JA QUE NOMÉS PENSA EN SI MATEIX; ES COVARD I PORUC. No m'extranya que amb gent així, en mil anys mai haguem pogut ser independents. Mentres tant; el Junqueres a pressó; i a sobre perdent vots? Quin fàstic
flama
ui que rabios, no se si ets unionista. en el seu moment el gobern va decidir repartir se, entre els que es quedaven i els que marxaven, simplement. i et recordo que hi ha el president, dos de pdcat i 2 de ERC, per tant no ha lugar a parlar de covardia. Com que ERC ha decidit anar sola, ara podrem triar entre 3 partits, i guanyara qui mes confianca dongui. I per a molts es JxC.

envia el comentari