ERC passaria davant de Podem a Catalunya en unes eleccions espanyoles

Ciudadanos atraparia el PP, el PSOE s'estancaria i Podemos patiria una important davallada, segons una enquesta de La Vanguardia

 

La dreta espanyola es consolidaria si avui se celebressin eleccions al Congrés dels Diputats. Així ho apunta una enquesta de GAD3 per a La Vanguardia, que situa Ciudadanos més de tres punts per sobre del PP i col·loca tots dos grups en una mena d'empat tècnic pel que fa a escons. Cs obtindria ara més del 27% dels sufragis i entre 91 i 93 diputats. I el Partit Popular aconseguiria gairebé un 24% dels vots i s'adjudicaria entre 92 i 94 escons. És a dir, mentre el partit de Rivera sumaria fins a 61 diputats als 32 que va obtenir el 26 de juny del 2016, el PP en perdria fins a 45. Les dues formacions podrien governar sense el suport de tercers partits, ja que sumarien un mínim de 183 diputats (set per sobre de la majoria absoluta del Congrés). Paral·lelament, l'esquerra patiria un visible retrocés a compte de l'enfonsament de Podemos, que coexistiria amb un estancament a la baixa del PSOE. La formació que lidera Pablo Iglesias perdria més de quatre punts en quota de vot i fins a 19 dels seus actuals 71 diputats. Però la caiguda de Podem no es veuria neutralitzada per l'eventual avanç del partit de Pedro Sánchez, ja que el PSOE cediria fins i tot unes dècimes respecte al seu resultat del 2016 i, com a molt, sumaria entre un i tres escons més.

 

 

Els canvis significatius són a Catalunya. ERC sumaria 11 escons, dos més que ara, de manera que el partit d'Oriol Junqueras disputaria la victòria a la confluència catalana de Podem i incrementaria el seu avantatge respecte al PDeCAT, que podria cedir fins a tres escons dels vuit actuals. 

 

Comentaris