El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC assegura que ha pactat amb Moncloa que el castellà no sigui llengua vehicular
  • CA

ERC ha pactat amb el govern espanyol suprimir de la llei educativa que el castellà sigui llengua vehicular a Catalunya, segons han confirmat fonts republicanes a l’ACN. El grup parlamentari encapçalat per Gabriel Rufián ho ha fet a través d’una esmena al projecte de llei educativa impulsat per la ministra d’Educació, Isabel Celaá. Inicialment la llei afirmava que tant el castellà com les llengües cooficials tenen consideració de llengua vehicular però l’esmena pactada amb ERC elimina aquesta referència. La comissió d’Educació del Congrés abordarà la reforma de la ‘llei Wert’ aquest dijous.

El portaveu d’Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha defensat la immersió lingüística a Catalunya perquè, segons ha dit, ha servit perquè moltes famílies de classe treballadora tinguin “igualtat d’oportunitats”. En roda de premsa des del Congrés, Echenique ha assegurat que no coneix l’esmena que s’està negociant amb ERC i, per tant, no ha volgut entrar en detalls. Però sí que ha remarcat que la seva formació, a diferència dels partits de la dreta, no està en contra de la immersió lingüística a Catalunya.

Per la seva banda, el líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha qualificat de “trist” veure com el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “claudica” davant del separatisme “més extremista” amb temes essencials. “A Cs seguirem defensant el trilingüisme, que garanteix l’ús del castellà, el català i l’anglès a les aules. Prou ja d’abusos”, afegeix Carrizosa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa