ERC, JxCat, CUP, Bildu i BNG demanen una comissió sobre el feixisme a l’Exèrcit

Volen investigar les intromissions, ingerències i influència dels militars als poders executiu i legislatiu

ERC, JxCat, Bildu, CUP i BNG han registrat conjuntament aquest dimarts la petició per a la creació d’una comissió d’investigació al Congrés sobre la presència de l’extrema dreta a les Forces Armades. Els grups volen que s’investigui “les eventuals intromissions, ingerències i influència” de la jerarquia militar als poders executiu i legislatiu. La petició recorda els casos recents dels grups de Whatsapp, les cartes a Felip VI, i “el llenguatge guerracivilista i antidemocràtic” dels pronunciaments de comandaments de l’Exèrcit, i lamenta que la ministra de Defensa, Margarita Robles, hagi restat importància a aquests episodis.

Segons els signants, tot plegat “constata la presència extensa de l’extrema dreta franquista al sí de les forces Armades, així com la seva voluntat d’influir constantment a la vida pública i a les decisions polítiques dels càrrecs i institucions”. “Davant aquesta preocupant realitat, els poders públics electes tenen l’obligació d’establir tots els mecanismes al seu abast per evitar la influència de l’exèrcit en la presa de les decisions polítiques i eliminar de soca-rel tota pulsió filofeixista”. 

L’objectiu de la comissió, segons la petició, és “conèixer amb detall la presència de l’extrema dreta a les forces Armades“, detallar “els mecanismes pels que proliferen els missatges de l’extrema dreta a les Forces Armades”, i “conèixer al detall les relacions entre els promotors de la propaganda ultradretana als cossos armats amb els partits polítics”. També “proposar i plantejar mesures oportunes de control, investigació i sanció per vetllar per l’escrupolós compliment de l’obligatorietat de guardar neutralitat política per part dels membres de les Forces Armades”.

Comentaris

  Nogensmenys 20/01/2021 9:25 am
  Jo proposaria una Comissió d' Investigació de les comissions d'investigació, a veure si se'n conclou la inutilitat manifesta de jugar a detectius i no resoldre el crim.
   sro284 20/01/2021 10:20 am
   Juajuajuajua ! Seguro que triunfa vuestra comisión estéril repleta de indepandasia groga . Juajuajuajua! De verdad, no estáis cansados de que os tomen como borregos?
  General Espartero 19/01/2021 7:06 pm
  A mi ejercito de panchitos e inutiles parasitos, ni tocar-lo!
  Luisnomeacuerdo 19/01/2021 6:16 pm
  Amos anda, que los fascistas independentistas y compañeros de los cobardes asesinos que se meaban encima cuando los cogía la guardia civil vengan a pedir estas gilipolleces , ni caso hacemos los españolistas. Ale a cascarla a la via del anuncio del butireferemdum. Lovox is comming.
  gavanenc 19/01/2021 3:09 pm
  No ho farán, primer perque no tenen collons per fer-ho i segon perque es queden sense exercit....son tots uns fatxes de merda
  LLUM 19/01/2021 2:20 pm
  No cal cap comissió d'investigació per saber que el 99% del ejercito i polcies, son faxistes,
   Ramon 19/01/2021 6:09 pm
   Estàs com un llum. Faxistes ja no en queden. El fax està totalment en desús. Tant en desús com el feixisme.
  cavaller negre 19/01/2021 2:14 pm
  Jo demanaria, si en pudien deixar - cosa rara, "El Feixisme al PP, C's, Vox, i uns quants del PSOE". Tots pura i cruel mafia.

Nou comentari