El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC, Junts, PDeCAT i la CUP no es presentaran a l’efemèride del 23F al Congrés
  • CA

Esquerra Republicana, Junts, el PDeCAT i la CUP no aniran dimarts que ve a l’acte organitzat pel Congrés pel 40 aniversari del fracàs de l’intent de cop d’estat del 23 de febrer de 1981, al qual assistirà el Rei Felip VI.

La Mesa del Congrés va acordar per unanimitat la convocatòria d’aquesta cerimònia per a commemorar aquesta efemèride. Segons va explicar la presidenta del Congrés, la socialista Meritxell Batet, es tracta de subratllar la “fortalesa” de les institucions i de la Constitució de 1978. L’acte es farà dimarts al matí al Saló de Passos Perduts del Congrés i, a més de Felip VI, està prevista la presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i d’altres membres de l’executiu, així com representants del Congrés, del Senat i d’altres poders de l’Estat.

Els partits independentistes catalans han avançat a Europa Press que no hi assistiran. A la negativa podria sumar-s’hi també Bildu, i el PNB i Compromís asseguren “estar valorant” si acudeixen o no, ja que abans volen conèixer el programa de l’acte.

Els qui han confirmat públicament la seva assistència, a més del PSOE, el PP, Vox i Ciutadans, és Unidas Podemos. No obstant això, aquest dimecres el secretari primer del Congrés i diputat d’Unidas Podemos, Gerardo Pisarello, ha recalcat en roda de premsa que la seva formació no vol que aquesta cerimònia serveixi per a intentar “blanquejar” a Joan Carles I enfront d'”els greus casos de corrupció” dels quals se l’acusa, i espera que Felip VI, aprofiti la cerimònia per a condemnar “de manera clara” el franquisme i als qui avui reivindiquen “de manera expressa” el colpisme, no sols el de 1981.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 17, 2021 | 20:55
    Ricard febrer 17, 2021 | 20:55
    No queda clar que celebraran els castellans, perquè el cop d'Estat no va fracassar. Prova: el rei dels castellans va córrer a reunir-se amb tots els grups polítics, tret de catalans i bascos. Dies després es van inventar la LOAPA. Tejero objectivament va ser heroi per Castella. I la Guàrdia Civil militar castellana encara celebra en casernes els aniversaris d'en Tejero.
    • Icona del comentari de: Pau a febrer 17, 2021 | 23:40
      Pau febrer 17, 2021 | 23:40
      Tu no dices más tonterías, porque no eres más grande.
  2. Icona del comentari de: Ramon a febrer 17, 2021 | 23:52
    Ramon febrer 17, 2021 | 23:52
    El PSOE va aplicar el 23-F.
  3. Icona del comentari de: Pere a febrer 18, 2021 | 07:46
    Pere febrer 18, 2021 | 07:46
    Típic acte simbòlic que els surt gratuït per entabanar els catalanets llacistes i dissimular la seva submissió a Ñ. El processisme fot fàstic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa