ERC, Junts, CUP i comuns denuncien la “massacre” i la violació de drets humans a Colòmbia

La Taula per la Pau i una delegació catalana que hi ha viatjat demana una sortida negociada al conflicte

La Taula Catalana per la Pau i Drets Humans de Colòmbia, amb ERC, Junts, la CUP i En Comú Podem, han denunciat la “massacre” a Colòmbia. Una delegació catalana va visitar Colòmbia arran del Paro Nacional i ha traslladat aquest dilluns la solidaritat de Catalunya amb els colombians. El grup ha denunciat les violacions dels drets humans, la “repressió desproporcionada” i el trasllat del paramilitarisme a les zones urbanes. Les conclusions reclamen “aturar la massacre, una sortida negociada al conflicte i a les violacions dels drets humans, que s’escoltin les demandes de la ciutadania i la implementació de l’acord de pau”.

La diputada d’En Comú Podem Jess González ha denunciat “l’incompliment i sabotatge als acords de pau” i ha titllat “d’inacceptable” que l’única resposta del govern d’Iván Duque a la crisi social, econòmica i sanitària sigui la “repressió”. Per això ha reclamat que la comunitat internacional “s’hi bolqui” per trobar una sortida dialogada al conflicte.

La diputada de JxCat Aurora Madaula ha demanat als governs democràtics que no es vinculin amb Colòmbia “fins que no es respectin els drets humans”. Confia que l’informe de conclusions “permetrà presentar a les institucions la feina que hem de fer per seguri endavant” i ha advertit que no es pot anomenar democràcies sistemes que no ho són “perquè segueixen vulnerant drets humans”. ​En aquest sentit, ha emplaçat a “seguir fent accions de denúncia” des del Parlament, el Congrés o l’Eurocambra.

La diputada d’ERC al Congrés María Dantas ha interrogat el govern espanyol “si continuarà exportant armes” a Colòmbia i “en què es basen per fer-ho”. La diputada de la CUP-NCG Basha Changuerra ha denunciat el “relat molt ben construït” de les gestions del ‘Paro Nacional'”.

Nou comentari