El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC, Junts, Bildu i la CUP plantaran Letícia al Congrés el pròxim dilluns
  • CA

ERC, Junts, Bildu i la CUP no assistiran dilluns que ve a l’acte que Letícia presidirà al Congrés, en el qual es traslladarà a la cambra baixa espanyola l’escriptori de la impulsora del vot femení durant la República, Clara Campoamor. Actualment, l’escriptori de Campoamor està situat al vestíbul d’un altre dels edificis parlamentaris, l’antiga seu del Banc Exterior, i la idea és donar-li un espai més rellevant.

La Mesa del Congrés, a proposta de Meritxell Batet, va decidir en la seva reunió del passat dimarts convidar Letícia a aquest acte, en el qual estaran presents la presidenta del Senat, Pilar Llop, la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, i portaveus de diferents grups parlamentaris. No obstant això, ERC, Junts, Bildu i la CUP han avançat a Europa Press que no acudiran a aquesta convocatòria perquè no solen acudir als actes presidits pels reis d’Espanya. L’última vegada que les formacions independentistes van “plantar” els reis espanyols va ser durant l’acte que va presidir el Felip VI al Congrés amb motiu de l’aniversari del fracàs colpista del 23 de febrer de 1981.

Quina millor idea que convidar a una persona a qui no ha votat ningú per a homenatjar la impulsora del vot femení Clara Campoamor“, ha criticat el diputat de Bildu Jon Iñarritu. Tampoc serà present a aquesta cita el portaveu del PNB, Aitor Esteban, encara que en el seu cas la raó és que ja tenia actes polítics als quals assistir al País Basc.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Apaña y vamono quillo a abril 08, 2021 | 17:51
    Apaña y vamono quillo abril 08, 2021 | 17:51
    Els veig molt units als antiespañols

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa