ERC, ICV i IU presenten la seva esmena a la totalitat dels PGE

El grup parlamentari format pels tres partits considera els pressupostos "ficticis i deslleials"

Joan Ridao, Joan Herrera i Gaspar Llamazares com a representants dels seus partits, han presentat aquest matí l’esmena conjunta a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat pel 2009. ERC, ICV i IU consideren que els Pressupostos “no són realistes ni tampoc tenen credibilitat” i que són “ficticis i deslleials”.

El Secretari General d’ERC, Joan Ridao, ha explicat que els Pressupostos “no tenen en compte la crisi” i que deixen a les fosques la reforma del finançament autonòmic. Tot això davant d’un context en el “que es disparen les necessitats de les comunitats autònomes”. Segons Ridao, el Govern demana “un acte de fe davant d’unes comptes públiques que neguen la crisi quan tot apunta a que hi haurà una important recessió”. Ridao també ha criticat les prioritats dels Pressupostos: “Tot i que el govern els ha anunciat com a socials només es dedica el 14% a dependència o immigració”.

Per la seva part, Joan Herrera d’Iniciativa, ha denunciat la “deslleialtat” dels Pressupostos en assumptes fiscals. Herrera considera que l’eliminació de l’impost de Patrimoni “suposa renunciar a una de les eines fonamentals pel finançament de les comunitats autònomes”. El diputat d’Iniciativa també ha criticat la baixada de la dotació assignada al Ministeri de Medi Ambient.

Nou comentari