ERC i la CUP superen esculls importants en la negociació

En una nova reunió, avancen en l’àmbit del rescat social i la reconstrucció i transformació del país

Les peces del trencaclosques comencen a encaixar. Pren força l’acord independentista, quan falten deu dies perquè s’hagi de constituir el Parlament, com a molt tard el 12 de març. Aquests dies s’han produït diversos contactes, de moment, almenys oficialment, de forma bilateral, entre ERC i la CUP, ERC i Junts i també entre junters i cupaires. I tot apunta que s’acordarà un bipartit, però amb una CUP forta al Parlament i un acord de legislatura ben acotat.

Aquest migdia s’ha produït una nova reunió en què ERC i la CUP han constatat “avenços notables en la nova reunió de negociació”. En un comunicat, ERC ha explicat que després de tractar els àmbits de seguretat i ordre públic en les trobades anteriors, “els dos partits han abordat avui propostes concretes en els àmbits del rescat social i la reconstrucció i transformació del país. Les converses s’han centrat especialment en els àmbits de les polítiques d’habitatge, la salut i en el reforç que cal fer dels serveis públics, que han estat les prioritats de treball”.

Des d’Esquerra Republicana s’ha destacat que “ha estat una reunió on els dos partits han pogut fer un pas endavant en les negociacions i on hi ha hagut bona sintonia entre les dues parts”, i que tamb “s’ha treballat en la construcció nacional, concretament, en quins han de ser els reptes i els propers passos en el camí cap la República Catalana en aquesta legislatura“. Els dos partits han acordat que continuaran les negociacions a través de diferents reunions de treball que aniran aprofundint en cada un dels àmbits tractats.

Comentaris

  Dolors63 03/03/2021 12:04 pm
  Uix, sí, això s'ha vist avui al parlament, el més calent és a l'aigüera...
  CLARA/CERVESA 03/03/2021 9:20 am
  Avenços notables entre dos dels tres només a deu dies de constituir el Parlament? Doncs ERC va justet, sobre tot quan Junqueras s'entesta en convidar a una clara quan van prometre una cervesa.
  Privilegis o llibertat 02/03/2021 9:53 pm
  El Estado ja ha amenaçat que continuarà reprimint. El nou Govern ha d'assumir que els voldran empresonar si compleixen el mandat del poble català. Aquest és el fet realment important que han d'assumir els qui vulguin liderar la independència i que es trobin a l'abast de la repressió del Estado. Cal una llista secreta de gent disposada a ser reprimida, i per a cada inhabilitació, tenir preparat el relleu per fer evident i insostenible la barbàrie del Estado. Esperem que les cúpules dels partits no ho impedeixin. Si no, entendrem que tenen més por de perdre els privilegis, que la llibertat. Ei!, els privilegis de l'esclau.
  Pepe 02/03/2021 9:14 pm
  Els partits independentistes, ho son tant, però tant, que són incapaços de unir-se per recuperar la llibertat i esdevenir un estat.
  “avenços notables en la nova reunió de negociació” 02/03/2021 8:43 pm
  O sigui que han perdut el temps i han acordat coses ambigües, mal definides i, possiblement, impossibles d'executar, només per dir que estan avançant en no sé que.
  Miquel 02/03/2021 8:42 pm
  Quan la justícia permeti poder parlar de tot al parlament, tant si es vol la DUI.. després si faran... Estan cagats, saben que presó o exili.. si segueixen lo que vol el poble independencia i república
  Junqueras i miseria son el mateix, RATES, pures RATES 02/03/2021 8:17 pm
  Gastar i malgastar, arruinar-nos fins a esser pobres de solemnitat i el Cura Junqueras repartint pa sec i rates pels catalans. ERc es miseria, es atur, son rates. STOP A LA IMBECILITAT D'ESQUERRA
  En fi 02/03/2021 7:43 pm
  Ruina total!!! En fi...
  Dr Sallop 02/03/2021 7:31 pm
  Jo crec que la CUP no fara res per abol-lir el CUPO VASCO , ho dic perque son tan de base, que el CUPO VASCO es una injusticia, i cuan abans es tregui molt millor, habiam CUP que feu.
  Català 02/03/2021 5:51 pm
  A veure si serà veritat i aconseguireu, entre tots, que no m'hagi de penedir d'haver anat a votar.

Nou comentari