El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC i JxCat tornen a demanar la compareixença de Borrell per l’espionatge
  • CA

Els grups parlamentaris al Congrés d’ERC i JxCat han presentat aquest dilluns una sol·licitud de compareixença del ministre d’exteriors espanyol, Josep Borell, per donar explicacions sobre el suposat espionatge de l’Estat a les delegacions a l’exterior de la Generalitat. Els dos grups han tornat a presentar conjuntament la petició perquè sigui tractada en el proper ple després d’haver-ho fet també a la Diputació Permanent de la cambra baixa. El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha criticat que Borrell hagi “espiat els republicans catalans però també a diplomàtics d’altes països”, ha dit que això és “gravíssim” en democràcia. Rufián ha titllat Borrell com “el pitjor ministre de la democràcia espanyola” i ha dit que fa un “mal enorme” al PSOE, al govern espanyol i a la diplomàcia. 

La portaveu al Congrés de JxCat, Laura Borràs, ha justificat la sol·licitud de compareixença perquè els sembla “lamentable” que es pugui “espiar” la feina que es fa a les delegacions catalanes a l’exterior. Ha denunciat que Borrell té una “obsessió” amb l’independentisme català. Així, Borràs s’ha preguntat amb quins permisos i per quin motiu s’han produït els espionatges que denuncien.

 

ERC segueix pressionant PSOE i Unides Podem

D’altra banda, Rufián ha celebrat que representants del PSOE i Unides Podem es reuneixin aquest dimarts perquè “tota l’estona que estan reunits no el passen a les xarxes socials o als platós de televisió llençant-se els plats pel cap“. Ha emplaçat les dues formacions a donar fruits i avançar. El republicà ha recordat que ERC aposta pel diàleg perquè el “bucle no porta enlloc”. “Nosaltres demanem que facin la seva feina de polítics i acordin un govern”, ha afirmat. En la mateixa línia, Borràs ha lamentat que el PSOE no acceptés el juliol el govern de coalició i ha recordat que els resultats del 28A, els obliguen a dialogar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa