ERC i Junts acosten posicions per trobar un “consens estratègic” de l’independentisme

Les formacions treballen una "estratègia compartida" per avançar cap a la independència

Segona ronda de contactes entre independentistes per mirar de bastir un acord de govern. I aquesta vegada, ERC i JxCAT han fet alguna cosa més que trencar el gel i fixar posicions. I és que els dos partits independentistes han decidit “treballar el consens estratègic” de la pròxima legislatura. Segons han anunciat en dos comunicats, els encara socis de govern han apostat per bastir una estratègia “compartida” per avançar cap a la “República catalana”, un dels principals punt en els quals poden arribar a acords. Les comissions negociadores, capitanejades pels republicans Josep Maria Jové i Sergi Sabrià i pels junters Jordi Sànchez i Elsa Artadi, s’han emplaçat a continuar treballant en noves trobades durant els propers dies.

Ambdues formacions són conscients que cal donar sortida al capital polític que suposa haver superat el 50% dels vots independentistes al Parlament i que hi hagi la majoria més sòlida que mai hi ha hagut amb 74 escons. Un diagnòstic que comparteix també la CUP, però que posa molts matisos perquè considera que l’anterior legislatura va ser perduda per les disputes internes entre els dos socis. Ara, però, la CUP sotmetrà al criteri de la militància la possilibat d’entrar a la Mesa del Parlament, i fins i tot, assumir la presidència del Parlament si aquesta opció estigués sobre la taula. Una possibilitat que no estaria totalment descartada per part de Junts i ERC, perquè d’aquesta manera els anticapitalistes assumirien responsabilitats institucionals, encara que no acabessin formant part d’un executiu. De fet, diverses fonts consultades per El MÓN consideren que pren força aquesta opció, amb un bipartit ERC-Junts a Palau i una CUP forta al Parlament amb responsabilitats a la Mesa. Un acord que passaria, això sí, per una revisió profunda del model policial català, que ja accepten tant ERC com Junts, i per uns pressupostos clarament socials que reverteixin les retallades dels darrers anys.

Comentaris

  Luna Barceló 24/02/2021 12:32 pm
  Com ha de ser ERC i Junts a més de la CUP. Partits que volen si o si la Independència de Catalunya. Junts i la CUP més que ERC que també. El que no poden fer és 4 potes com diu en Tardà, ja que són partits que han donat suport al govern de España en moltíssimes ocasions en contra de Catalunya i ho seguiran fent. ERC també ho ha fet però ara els catalans li han donat un nou vot de confiança amb els 33 escons enfront els 32 de Junts....
  Lluït 24/02/2021 10:56 am
  En Tardà, prou conegut per bocamoll, va dient que hi ha d'haver un govern de quatre potes perquè s'ha de neutralitzar Junts. S'esplaia idealitzant una "esquerra" rància d'aquelles que han demostrat que causen més dolor i misèria que cap altra cosa. Junts, si vol demostrar valors ajustats a la realitat i projecte equilibrat de futur, tot i el cost econòmic, ha de fugir d'aquest cau d'aranyes a 4, com més aviat millor.
  bs 24/02/2021 10:00 am
  mentre no entrin els comunspudents ja anem be
  Independentista 24/02/2021 8:17 am
  Al Dr. Sallop: sense ofendre, que jo no soc espanyol.
   Dr Sallop 24/02/2021 9:37 am
   Vuste es tan Espanyol com un sr de Valladolid, el que vuste no ho vol ser, aixo es un-naltre cosa, pero que quedi clar : VUSTE ES ESPANYOL LI AGRADI O NO LI AGRADI.
    Minorisa 24/02/2021 5:00 pm
    Sr. Sallop només li falta dir " a ver que pone su DNI?? Español? Pues español es" . Em sembla que haver d' afirmar això d' aquesta manera deixa retratat i no pas bé precisament a qui utilitza aquest argument
  Pallassos d'aparador, col·laboracionistes i nyordos. 23/02/2021 10:45 pm
  I farem una Catalunya fota fota fota... La indepe ara no toca. Farem reunions que nomes portem 10 anyes eh? Ho tenim a tocar!!! El mon ens mira!!! L'UE no ho permetra!!! Espanya ens fara un referendum a mida!!! Ja esta tot fet, que som Catalans cony!!! I ho tindrem tot pagat arreu del mon!!!! Si es que la indepe es tant facil que fa fins a mandra. i etc etc etc.
  Robert 23/02/2021 9:57 pm
  Per a revertir les retallades cal revertir l'espoli fiscal. Faves comptades.
   Dr Sallop 24/02/2021 10:12 am
   CUPO VASCO.
  Maria 23/02/2021 8:21 pm
  Ja m’agradaria que tot el que diu l’article es complís. Sobre tot la reforma dels mossos i per pressupostos socials que ens farà molta falta per aixecar la gent que ho ha perdut tot amb aquesta pandèmia.
  Independentista 23/02/2021 7:45 pm
  Aneu fent, aneu-vos barallant, que els espanyols es freguen les mans.
   Dr Sallop 23/02/2021 7:58 pm
   els espanyols com tu.
  Ramon 23/02/2021 7:09 pm
  El PdCat ha de ser el Govern. Primera perquè sense el PdCat no som majoria absoluta en vot. I segona per no donar-li al món una imatge d'extremisme esquerranista. N'estic segur que ERC secundarà aquesta proposta, car tota la campanya no van fer més que lloances del PdCat i de remarcar que que bo que seria la presència d'una força amb aquest perfil i força (80.000 vots!) dins l'independentisme.
  5
  135
  Respon
  Dr Sallop 23/02/2021 6:59 pm
  ERC i Junts acosten posicions per trobar un “consens estratègic” de l’independentisme Les formacions treballen una "estratègia compartida" per avançar cap a la independència ************************** Habiam : consens estratègic....o estratègia compartida .....per avançar cap a la independència. - Ja ho tenim !! aixo era el famos 1-O !!! Viscaaaaaaaaaaa!!!!!
  12
  15
  Respon

Nou comentari