El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC i Bildu crearan una comissió “tècnica i operativa” i una d’estratègia política conjunta

ERC i EH Bildu s’han compromès a continuar treballant “de manera conjunta i acordada” tant al Congrés, al Senat, com al Parlament Europeu, i engegaran dues comissions mixtes, una d’estratègia política que elabori una estratègia acordada i comuna entre les dues forces polítiques, i una altra tècnica i operativa que materialitzarà la forma en la qual la col·laboració es produeixi en l’àmbit institucional. Tots dos partits han mantingut una trobada de treball a Barcelona que ha inclòs les intervencions, per videoconferència, de la secretària general d’ERC, Marta Rovira (que es troba a Suïssa), i pel coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi.

 

La resta de participants han estat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la portaveu d’ERC, Marta Vilalta; el diputat al Parlament Lluís Salvadó, i els diputats electes d’EH Bildu Mertxe Aizpurua, el parlamentari Adolfo Araiz i el membre de la direcció de la coalició sobiranista basca Garikoitz Mujika. Segons ha informat EH Bildu, durant la trobada s’ha dut a terme una valoració de les dades electorals de totes dues formacions i s’han felicitat per “els magnífics resultats obtinguts”; alhora que, han fet un exercici d’anticipació política al voltant dels escenaris que s’obren en l’Estat després del resultat electoral del 28A.

 

 

Espais polítics

 

En aquest sentit, tant ERC com EH Bildu s’han reafirmat en la seva aposta per “abordar dinàmiques que facilitin l’obertura d’espais per al diàleg polític, la negociació i l’acord en tots els àmbits que exigeixen una superació estructural dels greus dèficits democràtics que existeixen a l’Estat”. D’aquesta manera, han incidit que aquests “dèficits” afecten fonamentalment a la seva vertebració territorial i a la seva plurinacionalitat, en el seu sistema econòmic i social, i en el problema engendrat per l’autoritarisme i que afecta a l’existència de presos i refugiats sobiranistes a l’Estat. Finalment, totes dues forces polítiques han començat a discutir en aquesta trobada algunes iniciatives que tractaran de desenvolupar de manera conjunta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa