El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC guanyaria les eleccions amb majoria absoluta independentista, segons una enquesta del ‘Diari Ara’
  • CA

 

 

ERC guanyaria les eleccions al Parlament on l’independentisme gaudiria de majoria absoluta amb una forquilla que va dels 73 als 77 diputats, segons l’enquesta amb una mostra de 800 persones publicada pel ‘Diari ARA’. L’estimació de vot feta per l’Institut Opinòmetre dona entre 38 i 40 escons als republicans, per sobre dels entre 33 i 35 de Ciutadans, i superant també Junts per Catalunya, amb entre 25 i 26 escons. La CUP també augmentaria la seva representació arribant als entre 10 i 11 diputats. Repetirien resultats el PSC (17-18) i els comuns (7-8). L’enquesta deixa el PP fora de l’hemicicle. Tot i que l’estimació apunta que l’independentisme podria superar el 50% dels vots, el rotatiu apunta que el marge d’error de l’enquesta “no permet afirmar-ho categòricament”.

La participació, que va arribar a un 79,09% en les eleccions del 21 de desembre passat, cauria uns 10 punts, una baixada que segons els càlculs de l’Institut Opinòmetre, es concentraria principalment en el votant unionista del 21-D. 

 

D’altra banda, l’Ara també publica resultats de la primera fase de l’enquesta, on es preguntava als participants les seves preferències polítiques. Afirma que els votants de JxCat i d’ERC opten majoritàriament per un referèndum pactat sobre la independència, mentre que qui té més percentatge de suports a la via unilateral és la CUP. Segons l’enquesta, els cupaires es quedarien amb republicans descontents (10,6%) com amb votants de l’espai de l’expresident Carles Puigdemont (4,9%).

 

A més, aquest sondeig revela que el 22,2% dels enquestats que afirmen haver votat per Puigdemont triarien ara la papereta d’ERC.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa