ERC fixa com a objectiu “trencar velles inèrcies” en la relació amb Junts

La portaveu d'ERC assegura que arran de l'acord no hi haurà "tuteles, ni controls, ni supeditacions, ni imposicions"

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha celebrat que després de l’acord entre republicans i JxCat es pugui “obrir una nova etapa” a Catalunya, amb Pere Aragonès com a president. En una intervenció al Consell Nacional d’ERC Vilalta ha assegurat que en aquest “nou cicle” es vol “trencar velles inèrcies”. “L’objectiu és canviar inèrcies, construir de nou i fer una transformació profunda des del minut 1 de la legislatura”, ha assegurat. La portaveu també ha subratllat que en el marc de l’acord no hi ha “tuteles a les institucions, ni controls ni supeditacions ni imposicions” a les cambres parlamentàries, i ha posat l’exemple concret de Madrid. Vilalta també ha garantit que queda “blindat” el pacte al que van arribar amb la CUP.En una intervenció al Consell Nacional del partit Vilalta ha defensat que en aquesta legislatura hi ha “quatre grans revolucions”, la social, la feminista, la verda i la democràtica. Segons ha assegurat, en el marc de l’acord de govern ERC ha aconseguit “liderar les àrees més estratègiques per implementar” aquestes revolucions. Concretament, els republicans seran al capdavant dels departaments de Presidència, Feminismes i Igualtat, Educació, Empresa i Treball, Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació, Interior i Cultura.

Per a Vilalta ara s’obre una “nova etapa” on cal “trencar les velles inèrcies”. Segons ha subratllat, els republicans no volen només governar i gestionar, sinó també “transformar” i “fer les coses d’una manera diferent”. “Volem fer trontollar alguns dels marcs establerts i els pilars més grossos dels últims 40 anys”, ha reivindicat, per afegir després que són “una nova generació amb ganes de transformar”.

En relació al procés independentista, Vilalta ha refermat que portar el país a la independència és “l’objectiu màxim” de la formació, “indestriable” de la justícia social. Per aconseguir-ho ha assegurat que incorporen els aprenentatges de l’octubre del 2017. Vilalta també ha promés que “es tornarà a plantar cara al govern espanyol” i “se’l posarà contra les cordes”. La portaveu ha defensat que cal reprendre la taula de diàleg perquè “és a les meses de negociació política on es resolen els conflictes polítics” i ha assegurat que se’l “forçarà” a “atendre les peticions”.

Vilalta ha reivindicat que serà la primera vegada que ERC és a la presidència des dels anys 1930s, amb Lluís Companys, i ha dit que ara tornen “a tenir la possibilitat de fer realitat” el que han “imaginat tantes vegades” i “liderar el país”.

Comentaris

  Traïdors 19/05/2021 11:09 am
  Traïdors
  uno que vive en Tabarnia 19/05/2021 10:20 am
  pero les punyalades continuaran, en aixo sou uns verdaders experts
  Boku 19/05/2021 8:54 am
  No. No en sabran; han demostrat a bastament la sesva ineptiitud.
  Gavà 18/05/2021 10:11 pm
  Respondre en la llengua dels castellansi, tant Sanchez com Aragonés, la periodista pollosa que els va preguntar en xarni ja és tota una declaració d'intencions del que pensen fer
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 18/05/2021 8:50 pm
  "ERC fixa com a objectiu “trencar velles inèrcies” Sobretot trencar la "vella inèrcia" del 1 - O. "No hi haurà "tuteles, ni controls, ni supeditacions, ni imposicions" Excepte les tuteles, controls, supeditacions i imposicions del poder colonial, naturalment, però aquestes no els molesten tant
  Roser 18/05/2021 7:52 pm
  Vols dir que en sabran? Però si els hi heu cedit les millors conselleries. Quina pena tot plegat!!

Nou comentari