ERC exigeix una investigació sobre “males pràctiques” als Mossos en plena negociació per la investidura

El partit creu que caldrà "depurar responsabilitats per no posar en dubte la professionalitat de tot un cos"

Esquerra Republicana ha reclamat aquest dissabte a Interior una “investigació àgil i diligent” per aclarir si hi ha hagut casos de “males pràctiques” en el cos dels Mossos d’Esquadra en les actuacions policials per les mobilitzacions en suport a Pablo Hasél. En un comunicat, defensen que en cas que no s’hagin seguit els protocols o no s’hagi actuat amb proporcionalitat caldrà “depurar responsabilitats per no posar en dubte la professionalitat de tot un cos“. “El dret a manifestació s’ha de garantir sempre”, apunten, a més d’insistir que és urgent la formació d’un nou govern per “adaptar el model policial, un model democràtic que ha d’estar basat en la confiança mútua entre els cossos de seguretat, els servidors públics, i la ciutadania”.

Segons afirma, cal “un model democràtic, que ha d’estar basat en la confiança mútua entre els cossos de seguretat, els servidors públics i la ciutadania“. En el comunicat, ERC reitera el seu “absolut rebuig a la sentència contra el raper Pablo Hasél perquè vulnera la llibertat d’expressió” i se suma a les peticions per la seva posada en llibertat.

Aquest comunicat arriba després que la CUP i Junts per Catalunya hagin condemnat la resposta policial d’aquests dies a les manifestacions en suport al raper. La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, va dir aquest dissabte, però, que aquest debat sobre els Mossos ha de tenir lloc al Parlament. Aquest conflicte es troba emmarcat en les negociacions que els partits han de dur a terme per tirar endavant la investidura per tal de formar Govren.

Comentaris

  Depurar no, PURGAR!!! 20/02/2021 9:16 pm
  I es fàcil, se’ls hi diu bon dia, i si contesten “güenor dia” PAM al clatell!
  ERC TORREDEMBARRA, DELINQUENCIA DESCOMUNAL 20/02/2021 2:26 pm
  TORREDEMBARRA terrorisme total permes pel alcalde d'ERC.TERRORISME. i EL NODO TV3.ERC no en diu res de res. ERC DICTADURA MISERABLE, ALCALDE indigne protector de criminals i assassins
  FRAN BCN 20/02/2021 2:22 pm
  Sou uns.cretins i fantasmes, doneu ales a la.xusma de CUP i als violents...error estrategic.A la.Cup com a Vox ni aigua...
  25
  22
  Respon
  Junqueras UN LLADRE CATOLIC 20/02/2021 1:44 pm
  Primer depureu a l 'estaperlista i Millet d'Erc el gangster de Ferrovial, el lladre JUNQUERAS. Fiscalia qiue fem amb el quinqui i hermano CHORIZON? ERC MAFIA FERROVIAL, IL.LEGALITZACIO JA, TRAFICANTS DE CORRUPCIO
  Vendetta 20/02/2021 1:26 pm
  Aquí manis a totes les comisarias del país se sap a kina hora es
  Matons, això es el que sou 20/02/2021 1:07 pm
  No cal una investigació per veure el que tots veiem cada dia, els mossos actuen com una banda de macarres protegin els capos, pegar peridistes es normal?, pegar gent que simplement esta alla sense fer res? apa va, que sus veu el llautó, colla de fanatics del gimnas.
  81
  75
  Respon
  Pere de Balaguer 20/02/2021 12:35 pm
  Què és que volen fer fora el major Trapero per poc democràtic, o per ser poc d'esquerres? Per què quan ERC va ser al primer tripartit no va demanar de democratizar els mossos? No recorden quan el Saura filmava els interrogatoris a Les Corts per fer por? Sembla que ERC hagi entrat en pànic pel fet d tenir que governar. Anem ben arreglats.
  59
  46
  Respon
   COLAU ES HAMAS 21/02/2021 6:43 am
   En Saura, porqueria dels Comuns, es manifestaven a favor de HAMAS, ensenyeant les pistolies a l'aire, colauisme exemplar, dictadura dels terroristes okupes
  Vicenç Ramoneda 20/02/2021 12:26 pm
  El magistrat Joaquim Bosch ho te clar : “Tip i Coll contaven acudits de Carrero Blanco en la primera cadena de televisió i no passava res. No s'empresonava ningú per fer teatre o cantar”, ha subratllat Bosch, que considera que “als anys 80 hi havia més llibertat d’expressió que ara mateix”.
   Ramon 20/02/2021 2:44 pm
   Sí, és clar, els anys 80 es podia fer alguna broma de Carrero Blanco però era tabú fer-ne la més mínima de Juan Carlos I el Parasociata. Per exemple.
  Ramon 20/02/2021 12:00 pm
  Per poder entendre tot el que passa hem de tenir sempre tres factors ben presents: 1. Que Espanya NO és una democràcia (i menys encara, quan els sociates són al govern); 2. Que 20 anys enrere el PSOE va abduir ERC (ara ja no és pulsió palanganera sinó mera dependència orgànica); 4. I sobretot, que la raó de fons de gairebé tot sol ser Catalunya.

Nou comentari