ERC es reivindica com l’independentisme “inclusiu” que “abraça a tothom”

Vilalta prioritza el diàleg com a part del "camí per guanyar"

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest diumenge que els republicans volen ser els representants de l’independentisme “inclusiu”, que “abraça a tothom” i “no xiula als companys de viatge” que han anat estat a la presó “pel seu compromís amb la democràcia i la llibertat”. Durant l’acte de presentació del llibre de l’exlíder d’ERC al Congrés Joan Tardà ‘En defensa pròpia’ a Cornellà de Llobregat, Vilalta s’ha referit així als xiulets que van rebre dirigents d’ERC durant la Diada. La portaveu d’Esquerra ha reivindicat que volen “sumar i parlar” i “debatre i negociar”. “A la taula de negociació i a on faci falta”, ha concretat. Ha apuntat que no es pot renunciar al diàleg perquè és el camí per “guanyar”.Vilalta ha assegurat que ERC són els “independentistes útils” que donen “eines” a la gent i no treballen per “mantenir-se al poder”. La portaveu ha fet una crida a ser més independentistes i “més forts”.

Per la seva banda, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat ser capaços d'”acumular prou força democràtica” per intentar “fer impossible la repressió”. El líder d’ERC ha destacat que sent “més i més forts” amb més “complicitats” es farà “impossible” la repressió. El president d’Esquerra ha lamentat que hi hagi qui vol “sembrar l’odi” i que “no li agrada que l’independentisme parli”. “Alguns són jutges i d’altres aprenents de jutges i tots volen decidir si podem parlar. Tots han de saber que no ens silenciaran ni les presons, ni les reixes, ni insults ni amenaces”, ha comentat.

“Estem tant convençuts que la raó ens assisteix i que el que diem és bo pel país”, ha concretat. “El compromís és irrenunciable”, ha assegurat. “Estem disposats a tornar a la presó”, ha afegit després.

Tardà reivindica l’estratègia d’ERC

L’exlider d’ERC al Congrés Joan Tardà ha reivindicat l’estratègia d’ERC de voler “ser més” i d”eixamplar la base”. “Des del republicanisme hem de ser capaços establir totes les relacions de lluita i col·laboració amb tots els compatriotes amb els mateixos problemes que nosaltres però que, encara, no estan d’acord amb la via independentista”, ha destacat.

Tardà ha explicat que la propera conquesta democràtica i popular és “aconseguir un marc de diàleg i negociació, de final incert”, ha destacat. El republicà ha manifestat que no es pot permetre que hi hagi un sector de l’independentisme que intenti atribuir a ERC “la consideració de rendits, traïdors i botiflers”. “Això és soroll, no té res a veure amb la conquesta democràtica”, ha constatat. “És impossible aconseguir la victòria des de la trinxera. Com vols vèncer l’adversari si no el veus?”, ha qüestionat. La presentació del llibre de Tardà ha comptat amb la presència de l’alcalde de Cornellà, el socialista Antonio Balmón.

Comentaris

  Vendetta 12/09/2021 10:00 pm
  El poble fara justicia am valtros segur
  Maria 12/09/2021 10:03 pm
  Si, si de moment ja han sumat tots els autonomistes de l'estat i ara ja comencen a sumar espanyolistes. Si això és ser independentista potser que canviem de paraula per anomenar els que volem marxar d'Espanya. ER no són independentistes. Són uns botiflers!
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 12/09/2021 10:10 pm
  El poble va parlar al carrer el dia 11 i us va dir el què us mereixeu. Cada dia que passa enganyeu menys gent, Heu intentat enterrar la gran victòria del referèndum del 1 d'octubre i no ho heu aconseguit. No sé què us han ofert els espanyols, però sigui el que sigui us enredaran.
  Sortir del foc per caure a l'abraça 13/09/2021 12:01 am
  Em pensava que el que abraçava tothom era en Cuixart, però és cert, ERC també s'abraça, i molt, als socialistes. De fet es fonen tant en l'abraçada als espanyols que ja s'han fet indistingibles dels catalanòfobs. Així d'inclusius són.
  Si 13/09/2021 1:21 am
  El botxí no actuarà mai contra qui utilitza, mentre li sigui útil. Els Nostres Traidors.
  Ens tenen gafats pel partit 13/09/2021 1:26 am
  Per fer impossible la represió, cal unitat d'acció. Precisament allò que proibeixes tú, Junqueras, al teu partit, només el puto partit. Vet aquit el que cal canviar.
  Sas 13/09/2021 6:32 am
  Aconseguir la independència i després ja ens abraçarem a tots
  iAbstencionista 13/09/2021 6:57 am
  No hi ha CAP partit independentista. Els babaus poden seguir votant; jo, abstenció total i definitiva.
  ERC PUTA ESPAÑA 13/09/2021 7:44 am
  Junqueras el CONDÓ A LA INDEPENDENCIA, PSOECIALISME.155. ERC LA FALANGE Y LAS JONS del franquista Perrito Sanchez
  Aquest "tothom" que et retrata 13/09/2021 8:17 am
  Qui és tothom, Junqueras? Un independentisme que es defineix inclusiu i que abraça tothom només es pot proclamar en oposició a un independentisme no inclusiu que s'adreça només als catalans. Ergo, el teu "tothom" s'adreça als espanyols, amb lo qual la independència per d'aquí a unes dècades que defenses és una feta a mida dels espanyols, que són el mateix "tothom" que quan C,s o Vox diu que la Diada és excloent perquè no representa tothom. La realitat és que aquest "tothom" que comparteixes amb Vox, C,s, PP, PSOE i Comuns és una visió social-nacional identitàriament idèntica. No són lluites compartides, sinó una nació i cultura plenament espanyoles, allò que compartiu i al que et vols abraçar com una sangonera.
   Airausu 13/09/2021 1:44 pm
   Segons Junqueras i Ñerk, NO estàn inclosos en "tothom": els turboindepes, els hiperventilats, els cumberyéns, els CUPvergents, els bojos CDRs, els que defensen la llengua i cultura catalanes, els que duen una estelada, els que volen la via unilateral, els qui els xiulen, els qui els critiquen, etc. En resum, qui no segueix la doctrina de la seva secta NO és "tothom".
  rd 13/09/2021 9:02 am
  erñ botiflers
  federalista 13/09/2021 9:05 am
  jajajaj ja han sortit els hiperventilats de torn jajaaj son molt pocs, pero mira que donen pel cul, i aixo que caben tots en un trolebus hahahahahahahahahahaa.
   uno que vive en Tabarnia 13/09/2021 7:17 pm
   tu no hi entres perque les banyes no hi caben
  Joan de l'Ós 13/09/2021 10:39 am
  Diria que tant declaració emfàtica només revela com són d'inconsistents políticament les seves propostes, de màrqueting barato i tòpic junqueril. Com més s'inflen declamant pomposament la seva infinitat bondat i ganes d'abraçar tothom, més ridículs es fan i més evident la buidor del seu discurs de tòpic capellanesc tenyit de modern i esquerrà. En fi, un globus ple de vent a punt de petar, llàstima que només entrebanca el camí, o es això el què volen?
  Junqueras un pocavergonya 13/09/2021 10:49 am
  Predicador a sou d'españa, puta erc.155
  limonada 13/09/2021 11:21 am
  Nunca había sentido mas vergüenza que ahora con los representantes políticos de ERC. Junqueras, os han dicho por activa y por pasiva que NI INDEPENDÈNCIA NI AMNISTÍA, decidme que parte no entendéis. Y por donde queréis ampliar la base, por los Comunes?, por el PP, por Vox, porque el PSC es el brazo catalán del PSOE. Aragonés le preguntó a Junts que, que otra alternativa había a la mesa del diálogo, y la Borrás os contestó clarito que, la UNITERALIDAD. Pretendéis cargaros la independencia a base de diluirla con ampliaciones o mesas que jamás, ni lo uno ni lo otro ocurrirá. Por eso os llaman traidores y cobardes. Por que nos lleváis por un camino que sabéis conduce a la nada.
  ERCinisme nivell Deu 13/09/2021 1:22 pm
  Erc ja supera al sinistre Iceta en cinisme.
  Ricard 13/09/2021 1:59 pm
  No hi ha res més inclusiu que defensar el vot dels catalans, agradi o no a altres països. I això ho defensa molta més gent, i no només erc.
  Lluït 13/09/2021 2:00 pm
  Si s'hi busca sentit literal, aquesta frase és ben poca-solta. Prodigar-se en abraçades pot arribar a ser una teràpia però una estratègia no. La independencia la farem els independentistes, és el que hi ha.
  Sue Realisme 13/09/2021 2:43 pm
  deu ser una abraçada d'ós; asfixiant...
  Veien com els corruptgents vomitan el seu odi, 13/09/2021 3:26 pm
  queda clar que ERC ho està fent MOLT bé i tornem a tenir possibilitats d'assolir la independència. Per això tants insults, ells son nouvinguts a l'independentisme (casualment des que va sortir a la llum la corrupció que arrossegan des de la fundació) i professionals en prUcessar cap enlloc cam han demostrat els darrers anys.
  ERCatolicisme i a resar el rosari, carques evangelics d'extrema dreta.cope 13/09/2021 3:54 pm
  Capellanots i bisbes, porqueria franquista.erc. Com es nota que el caudillin d'erc, monseñor junqueras bajo palio, es va escapar del seminari, amb coroneta i per penalty. Au, ves a predicar a les mules, tros de catolic franquista.cope.erc. prou sermons, relicario de Ferrovial, i q resar el rosari
  No sap ni què es diu 13/09/2021 4:38 pm
  Una mica d'intel·lecte no li aniria malament al bonapersona bocamoll. A veure, independència vol dir separar-se i trencar amb l'estat i part de la societat on ara estem inclosos a la força. Per tant si no és capaç de veure la contradicció de termes entre "independència" (trencament i separació) i "tothom" (seguir junts amb aquells que ara ens obliguen a estar) és que ja no sap ni què es diu. La contradicció només és aparent, perquè com que la independència ni la vol ni la pensa facilitar ja no haurà de desfer el contrasentit. Demagògia a dojo, que sempre hi ha els rucs que piquen.
  Un que es independentista encara que no vagi a les manifestacions. La Catalunya silenciada, vaja. 13/09/2021 6:23 pm
  Ens heu fotut amb la llengua, per culpa de les vostres negociacions de merda ara la Celaa ens imposa el 25 % i vau sortir dient que estava blidada la immersió , voleu que el castellà sigui oficial si hi ha independencia, voleu que vinguin tots els emigrants ( els que després els hi has de parlar castellà perque no te entienden ) us van fotre amb el pacte fiscal amb en Puigcercòs, us fotran amb la mesa, us fotran amb l'aeroport, xerreu molt ( Tardà, Ridau, Torrent... ) i no feu res, aneu a cagar a la via BOTIFLERS, la majoria d'aquestes coses les podieu millorar sense anar a la presó, tòtils. Amb qui voleu aixemplar la base ? Amb la Colau ? ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ah ah
  Vendetta 13/09/2021 6:51 pm
  Bonapersonaesteldetramuntana, et penjarem pels ous ke u sapigas
  uno que vive en Tabarnia 13/09/2021 7:20 pm
  el Tarda, gira rodo o vol un carrec a un consell de alguna empresa de Ñ, clar?
  Pep 13/09/2021 7:38 pm
  Aneu a fer punyetes. Junqueras sempre estàs pluran ets un bocamoll. ERC esteu fent la gran traïció a Catalunya. Teniu masas ganas de.poder. Apa a fer gàrgares.
  Ja ho sabem, traïdor. 13/09/2021 7:41 pm
  ERC, i d'altres, vos abraceu als nostres botxins, i després ens feu xantatge.
  fat boy 13/09/2021 8:23 pm
  Us fotreu una hostia que ni despres del segon tripartit.
  fat boy 13/09/2021 8:27 pm
  Amb tanta abraçada no m'estranya que cada dia els robin la cartera.

Nou comentari