ERC es desmarca de Borràs i diu que sempre apostaran pel “diàleg” amb l’Estat

Insisteixen que rebutjaran un pacte amb el PSC

La cap de llista d’ERC per Lleida al 14-F, Marta Vilalta, ha defensat la taula de diàleg amb l’Estat i ha respost la candidata de JxCat, Laura Borràs, que “si vol renunciar a la paraula que ho faci“. “Nosaltres no renunciarem a res i apostarem sempre pel diàleg i la negociació”, ha reblat aquest divendres en una trobada amb els periodistes per videoconferència. Vilalta també ha assegurat que el rival d’ERC a les eleccions del 14-F és el PSC i ha negat cap acord amb els socialistes. ERC vol guanyar a tot Catalunya i aposta per acords amplis com el de Lleida, on els republicans governen a la Paeria amb el suport de JxCat i el Comú de Lleida.

Vilalta ha reconegut que la taula de diàleg “no ha donat els resultats que esperàvem” i en culpa el govern de l’Estat; “però això no vol dir que quedi morta ni enterrada”, ha dit. Insisteix que la via del diàleg i la negociació és la que ha de portar a solucionar el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat i que la millor manera de fer-ho és amb la màxima força possible, que els han de donar les urnes.

Vilalta ha assegurat que la campanya del 14-F “va de PSC o d’ERC”, perquè són projectes “contraposats”. “Els cants de sirena que alguns diuen de tripartit, són fum i qui ho diu fa un flac favor a l’independentisme”, lamenta. Des d’ERC insisteixen que el seu objectiu és acabar amb la repressió i aconseguir la independència de Catalunya. “No tenim res a veure amb el que planteja el PSC que ha estat repressió i cap ajuda directa de l’Estat cap a la ciutadania amb la crisi del coronavirus”, apunta.

És per això que es fixen en Lleida. Volen batre el PSC amb voluntat de fer una política “honesta i propera” com, asseguren, s’està fent a la Paeria. Vilalta ha recordat que qui va “desbancar” el PSC a Lleida després de 40 anys va ser ERC. “Lleida ens ensenya quins acords volem per transitar per la via àmplia i la Paeria ens demostra que som capaços de guanyar i de sumar, fer els acords més amplis possibles”, ha afegit, “just al contrari del que està passant a la Diputació de Barcelona, on JxCat va donar el govern al PSC i l’ha blindat fins i tot amb presumptes casos de corrupció”.

Comentaris

  Ramon 08/01/2021 1:27 pm
  Doncs hi ha mil declaracions d'Oriol Junqueras dient penjaments de qui sosté aquest relat. Hi ha per tant dues explicacions: 1. Que Junqueras enganyava; 2. Que Junqueras ha canviat radicalment de parer. Jo estic per l'opció 1.
  41
  55
  Respon
  Luisnomeacuerdo 08/01/2021 1:47 pm
  Vaya vaya sonrisitas se amorra al pilón, como debe ser en todo caso, podemos dialogar de todo menos de la unidad e integridad de España, y lo sabe hasta el rufi zampabollos. Le estáis viendo las orejas al lovox.
  Ramon 08/01/2021 2:05 pm
  ERC neix amb tres trets dolents (ineptitud, caïnisme i pulsió palanganera vers les esquerres espanyoles) i un tret positiu (nacionalisme català amb èmfasi en la llengua). L'ERC actual ha renegat del tret positiu i ha accentuat els altres. Com van a negociar res amb Espanya, si pels seus pressupòsits esquerranistes no poden pactar mai amb mitja Espanya i estan condemnats a posar-li el cul sempre a l'altra mitja?
  25
  44
  Respon
  Jm 08/01/2021 2:20 pm
  Els agrade la Moncloaca...
  Josep 08/01/2021 2:31 pm
  Colla de botiflers vividors!!!
  Tot el Procés ha estat una pantomima d'un farol... per si sonava algu. 08/01/2021 2:51 pm
  Insistir en un diàleg amb qui ni a volgut mai, ni de fets en té cap intenció, i l'usa en benefici propi per dilatar tempos... i així guanyar més temps per continuar amb una repressió blanquejada per nosaltres mateixos (no hem deixat de normalitzar vida, feina, esbarjo, sous, política...). És el més semblant a una derrota humiliant de qui mai podrà obtenir res més que càstig i assimilació. Ja es va veure després del 3O, sinó abans, que a la nostra classe política els hi tremolaven les cames... Després del 27O rendició i col•laboració total sota el 155 in situ, més enllà de posturejos... i fugides fora vila. Sigui dit de pas que el poble el 27O semblava q tornéssim d'un concert de rock... Massa més orgullosos tampoc podem estar... Ni dignitat en la derrota hem sabut mantenir. Quasi a cap nivell... Ni deixar alguna cosa, una llavor, el que sigui... per què en un futur algú s'emmiralli amb orgull... tot continuant la història inacabada. Tinc coneguts estrangers que vist com hem actuat com a moviment en el durant i el després, en el glonal, ja no es creuen que volguéssim i estiguéssim disposats a pagar el preu real de la Independència. La credibilitat hem perdut també. Ja no diguem l'Estat, que ara ja sap que som una colla de xerraires i poc més... Han de riure... No et pots fer una truita si no et trenques els ous abans... I no s'ha estat mai disposat. La crua realitat. Esper que algun dia siguem més forts de cap... i que la por deixi de ser el nostre major enemic.
  19
  27
  Respon
   Ramon 08/01/2021 2:58 pm
   El paradigma més pregon del servilisme amb els comissaris del 155 és Pere Aragonès. Tot Madrid n'anava plena, de l'estupefacció davant tal grau de servilisme bavós i rastrer. Aquell cuc arrossegant-se bavós i servil ara és el cap de llista d'ERC.
   74
   56
   Respon
   pel censor corruotgent, Cot! 08/01/2021 7:13 pm
   Com pot publicar una vomitada de mentides corruptgents de 19 fulls i censurar un comentari que ensenya les vergonyes corruptgents de 1/2 full? Surt a compte les subvencions corruptgents? Ón ha anat la seva ètica profesional? Al compte corrent o a les promeses per cumplir?
  ... 08/01/2021 3:03 pm
  Traïdors!
  29
  36
  Respon
   Si noi, 08/01/2021 7:08 pm
   millor definició dels corruptgents jo la podries fer!!!
  joanrd1714 08/01/2021 3:50 pm
  Però de què va aquesta dona. Diàleg vol dir dos que s'hi parlen. Amb qui voleu parlar? Potser amb les parets? Sou una púrria espanyolista.
  63
  78
  Respon
   Jo t'ho dic! 08/01/2021 7:06 pm
   Després de les cagades corruptgents (Pujol el lladragot, Miss Catalunya el xantstgiste, Fuigpelmón suspenent la DUI en segons i fugint, Torra.... el pallasso que ho ha trencat tot per tenir sou vitalici de Poc Honorable) , com voleu resoldre el merder creat per cagadubtes??? Parlant? Hi havia fa uns anys una taula de diàleg per PARLAR DE TOT, no la va aconseguir un corruptgent i l'han boicotejat fins a perdre 3 anys més prUcessant.
   54
   40
   Respon
    tangen67 08/01/2021 8:46 pm
    quina taula de dialeg. Jo no la he vista pas. Vaig veure una foto fa uns quans mesos i despres res... 0 resultats els pressupostos d'un govern en minoria aprovats a canvi de res per catalunya tret d'una matxacada d'impostos per emprenedors i classes mitges historica i que no servira per res mes que per atiar el campi qui pugi dels 4 emprenedors que ens quedaven.
  Bot 08/01/2021 4:27 pm
  Divideix i venceràs.
  Ramon 08/01/2021 4:34 pm
  CiU va fer sempre massa seguidisme del PSOE. L'ideal hauria set que hagués pogut fer com el PNB, pressuposar un fàstic similar per l'Espanya de dretes i la d'esquerres i a partir d'aquí pactar indistintament amb una o l'altra, o amb cap. Però ERC aquella tara la té ja a l'ADN, accentuada i per definició. ERC només pot pactar amb l'Espanya de sociates i comunistes (o ecopastanagues, o pudents, canvien molt de nom). I a més està obligada a fer-ho de franc.
  18
  39
  Respon
  RAMON A 08/01/2021 5:04 pm
  Rastrers totals
  33
  33
  Respon
  Angelblau 08/01/2021 5:19 pm
  Aquest de ER son uns CARAGIRATS
  25
  28
  Respon
   Homeeee!!!!!!l 08/01/2021 6:53 pm
   Suspendre la DUI i fugir què és? Traïdor? prUcessiste? Corruptgents només?
   43
   30
   Respon
    fat boy 08/01/2021 8:43 pm
    Doncs mira que anar a entregar-se a la Gestapo perque si ja es de frenopatic de Sant Boi o de Cottolengo del Padre Alegre.
     pel 'gordet' 08/01/2021 9:37 pm
     Per a tu es més coherent afrontar les conseqüències o fugir per no assumir-les? Els corruptgents foten la cagada i esperen que la recullin els altres...
      fat boy 10/01/2021 11:27 pm
      Aixo no es una questio moral. El que s'ha de fer es el que mes contribueixi a la recuperacio de la independencia. No es coneix cap general a la Historia que s'hagi entregat a l'enemic si tenia una alternativa, a menys que fos un traidor, un infiltrat, un venut o un idiota. No volem la independencia nomes perque tinguem la rao, sobretot la volem perque ens surt dels collons sense mes explicacions.
  Ramon 08/01/2021 5:29 pm
  Heu donat cobertura a totes les enquestes. Però la d'avui, que ja situa Junts per Catalunya al capdavant, mira quina casualitat, aquesta és la primera que no la trobeu prou rellevant?
  40
  31
  Respon
  JordiP 08/01/2021 6:53 pm
  Ai, Marteta, aquest cop sí que has patinat. Enfatitzar el referèndum com a tema sine qua non no vol dir "renunciar a la paraula". Sempre és possible tenir converses, però si es vol avançar en el camí de la independència, com dieu tant sovint, no es pot suprimir el referèndum de l'ordre del dia. Que no m'agradin les pelis de cowboys no vol dir que no m'agradi el cinema. O sigui que has dit un sofisma com les quatre torres aquelles de Madrit.
   Homeeeee!!!!!!!!!! 08/01/2021 7:19 pm
   Qui va patinar va ser Fuigpelmón, suspendre la DUI en segons i fugir.... una patinada que ens costarà 300 anys més.
    fat boy 08/01/2021 8:40 pm
    Al menys pot anar a passejar sense haver de picar les reixes amb la taca de llauna.
  Anònim 08/01/2021 7:06 pm
  Per cert: enfangats en el fosc i intrincat sistema pseudodemocràtic espanyol dit "estado de las autonomías", la única manera d'anar avançant en competències durant molts i molts anys ha necessitat d'ardues converses amb el Gobierno del Estado per tal de desenvolupar en la pràctica l'Estatut d'autonomia. Qui tenia més presa en fer-ho, Catalunya o Espanya? Per tant, calia tractar amb gent que, d'entrada, era refractària. I fer-ho amb gràcia. A Madrit, tots els meus amics que viuen dels PPGGE m'han dit "Al amigo, el cu.lo. Al enemigo, por el cu.lo. Y al indiferente, la legislación vigente". I juro que ho apliquen al peu de la lletra. per tant, calia "cooperar": a Madrit ajudem el Gobierno i el Gobierno ens ajuda a Catalunya. Peix al cove. I amb qui s'ha hagut d'alternar durant trenta anys? Amb el PSOE, és clar. I després, uns pocs anyets amb el Charlotín. Els politicoïdes esbiaxats i manipuladors diuen "CDC ha pactat amb el PP". Hòst..! I amb qui havia de pactar sinó al que manava a Madrit? "La política hace extaños compañeros de cama", va dir el Fraga Iribarne.
  Botiflers 08/01/2021 8:12 pm
  ERC ja desmotreu tot botiflers
   Si noi, 08/01/2021 9:45 pm
   deixa de beure o aprèn a escriure
  tangen67 08/01/2021 8:42 pm
  la taula de domino perque l'incompetent rufian i la colla de sapastres que teniu al congres es deixin aixecar la camisa. Mes rucs impossible.
  22
  23
  Respon
   Si noi, 08/01/2021 9:43 pm
   és la mateixa taula per parlar de TOT que van boicotejar els corruptgents perquè no l'havian aconseguit ells.
  Ramon 08/01/2021 8:52 pm
  A sota un pertorbat troba que aquest digital no és prou anticonvergent pel seu gust. Doncs jo francament no sé per què pateix tant entrant-hi. Serà per mitjans anticonvergents! Per si pràcticament tots ho són! Però, no. El pertorbat no en té prou. Per mi que, a més de pertorbat, té mentalitat totalitària.
   Ramoneta i puta 08/01/2021 9:41 pm
   Fill meu, coneixes ta mare però no ton pare. Has vist com t'assembles a Duran i Lleida?

Nou comentari