ERC emplaça l’oposició a no utilitzar la gestió de les residències com a “arma política”

Sabrià demana als grups que sumin per canviar el model i situar les persones "al centre"

El president del grup d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha emplaçat l’oposició a no utilitzar la gestió de les residències durant la pandèmia com una “arma política” per “desgastar” el Govern i aprofitar el context per “canviar el model”. Durant el debat del ple monogràfic sobre les residències, el republicà ha demanat als grups “sumar” i treballar per posar “al centre” les persones, les capacitats emocionals i els entorns familiars davant d’un problema que “interpel·la” tota la societat. Sabrià ha apostat per garantir que l’atenció a la gent gran estigui liderada per l’administració pública i que ningú faci “negocis” amb l’envelliment de les persones. Ha demanat així “enfortir” els serveis públics, bona gestió i retiment de comptes.

El grup republicà ha defensat que cal millorar “urgentment” les condicionals laborals i salarials dels treballadors del sector, garantir la gestió 100% pública i reconèixer el paper de les entitats del tercer sector. Sabrià, però, ha lamentat que la gestió de la pandèmia s’ha fet “lligat de mans i peus”, amb un infrafinançament “crònic” i amb centralització. Ha dit que el Govern va intentar-se anticipar amb la presa de decisions i que, igualment, des de l’Estat es van “prendre” competències” de forma “irracional” en mitja pandèmia. El republicà ha dit que el país ha de repensar el model per saber com cal “atendre” i “cuidar” les persones grans, els discapacitats i aquells que pateixen malalties mentals per ser els més vulnerables. Ha apostat per fer una gestió de quilòmetre zero de l’envelliment, més personalitzada i amb millor gestió pública.

Finalment, ha dit que ERC no vol debatre sobre l’assumpte per “llençar-se els plats cal cap” i ha afirmat que la gestió no ha estat fàcil i menys en un govern en coalició. “Hem vingut a construir i no a destruir perquè estem convençuts que és el que demana la gent”, ha advertit.

Nou comentari