ERC emplaça JxCat i CUP a “traçar” una estratègia conjunta cap a la república

Vilalta avisa que els "embats" de l'Estat generen "divisió" si no hi ha un "consens" previ

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha emplaçat aquest dilluns les formacions independentistes a “traçar” una estratègia conjunta que defineixi els passos a seguir per “transitar” el camí cap a la república. En roda de premsa, Vilalta ha reivindicat el “consens estratègic”, analitzar el context i els “passos de futur”. La republicana ha dit que no pot ser que davant de cada “embat” de l’Estat l’independentisme acabi “dividit” i “fent-se “retrets”. La portaveu d’ERC ha concretat que en aquesta estratègia “global” també s’hi hauria de definir l’escenari electoral i que el més important és que el consens sigui “real” i “possible”. “No pot esperar més. Que tot l’independentisme ens puguem asseure en una taula”, ha reclamat.

La republicana ha argumentat que l’estratègia independentista ha de poder ser “compatible” amb la superació de la crisi de la covid-19 i la fase de reconstrucció amb el camí cap a la república. Vilalta ha dit que les formacions independentistes amb representació s’han de posar d’acord i que després s’ha de poder “parlar”, “posar-se d’acord” i “compartir” amb les entitats civils, com l’ANC o Òmnium.

Preguntada pels periodistes, Vilalta ha dit que en el cas del suplicatori de la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, hi ha en marxa “converses” entre els grups independentistes. Una vegada més, Vilalta ha fet una crida a trobar una “posició comuna” de l’independentisme i ha explicat que hi ha converses obertes i una proposta damunt la taula.

Respecte la taula de diàleg entre governs, Vilalta ha insistit que s’ha de celebrar com més aviat millor, durant la primera quinzena de juliol. Ha dit que hi ha converses entre els dos executius per consensuar el format i la data. Això sí, s’ha mostrat partidària que la puguin encapçalar els dos presidents.

Nou comentari